Citronkaka med målade blommor

 Bjud på en färglad mjuk citronkaka med "målade" blommor och blad av färgad vit chokladfrosting till nästa kalas. 
 
RECEPT 
 
200 gram smält smör
2,5 dl strösocker 
3 ägg
1 msk citronsaft 
3/4 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljpulver 

 

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa samman socker och ägg så det blir riktigt pösigt och vitt. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i mjölblandningen och citronsaft i äggsmeten. Vänd det ordentligt med en slickepott. Häll sedan i det smälta smöret och mjölken. Blanda smeten. Häll i smeten i en ugnsfast form på ca 25×35 cm täckt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter 

 

VIT CHOKLAD FROSTING
200 gram vit choklad 
300 gram smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
300 gram philadelphiaost
 
Smält chokladen över ett vattenbad. Låt svalna
Vispa smöret fluffigt, tillsätt chokladen i omgångar i smöret. 
Vispa ihop florsocker och philadelphiaost i en annan skål
Vänd ihop med choklad blandningen. 
 
 
Bred nästan all  frostingen över den helt avsvalnade citronkakan, dela upp resten i skålar och färga med pastafärg i önskad kulör
Använd helst inte karamellfärg som kan förstöra konsistensen 
 
 
Låt citronkakan stå i kylen någon timme, så blir det lättare att måla på frostingen. 
Låt skålarna med frosting stå framme i rumstemperatur
 
Måla med en lätt hand blommor och blad med en matkniv, palettkniv och tesked 
Dekorera med pärlor, glitter mm
Kram Jessie 

 

 

Kommentera här: