Pinocchio rulltårta med choklad, nougat och jordgubbar

 
Idag har det regnat och blåst hela dagen, så då får man passa på att baka. 
Det blev en pinocchio rulltårta med chokladbotten, maräng med hasselnötter, nougatfyllning och skivade jordgubbar och den mumsade vi oss till kaffet i eftermiddag. 
 
 
 
 
 RECEPT 
Chokladbotten med maräng och hasselnötter
 
150 gram rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker 
4 äggulor (spara vitan till marängen) 
1 dl mjölk
2,25 dl glutenfritt mjöl el vanligt vetemjöl
3 msk kakao
3 tsk bakpulver
 
Marängtäcke
4 äggvitor
1,5 dl strösocker 
2 dl hackade hasselnötter
 
Vispa äggvitor och hälften av sockret till ett vitt skum
Tillsätt resten av sockret och vispa till en blank maräng
 
 
 

 
Sätt ugnen på 150 grader
Vispa smör och socker vitt o fluffigt 
Vispa ner 1 äggula i taget
Tillsätt mjölken
Rör ihop mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. 
 
Bred ut marängen över smeten, strö över hackade hasselnötter och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter
Låt kakan svalna helt. 
 
Nougatfyllning
250 gram mascarponeost
125 gram nougat 
0,5 dl florsocker
1 dl grädde att värma
1 dl grädde att vispa
1 ask jordgubbar till fyllning och dekoration
 
 
Dela nougaten i bitar. Värm grädden i en kastrull och rör ner nougaten. Låt svalna i några minuter. 
Vispa mascarponeost och florsocker. Tillsätt nougat blandningen. 
Vispa resterande grädde ganska hårt och vänd ner i smeten. 
 
 Vänd kakan på ett nytt bakplåtspapper, så marängen hamnar nedåt. 
Bred nougatfyllningen på kakan. Skiva jordgubbarna och fördela jämnt över. 
Rulla ihop kakan med hjälp av bakplåtspappret. 
Sikta över kakao, garnera med jordgubbar, citronmeliss, och hyvlad nougat 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: