Petit choux med nutella fyllning och jordgubbar

 
Petit choux är franska ihåliga fluffiga bakverk, som jag fyllt med en krämig och god nutellafyllning med färska jordgubbar. 
 
 
 
RECEPT 6 st 
 
Petit choux deg
 
1,5 dl vatten 
0,75 gr smör
1,5 dl vetemjöl 
2 ägg 
 
Koka upp vattnet och smöret i en kastrull . Häll i allt mjölet i vätskan på en gång. Rör kraftigt och sjud tills smeten släpper helt från kanter och botten på kastrullen. Ta kastrullen från värmen och fortsätt att röra tills smeten svalnat något. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
 
 Sätt ugnen på 200 grader
Rita upp 6 st 8 cm rundlar på ett bakplåtspapper 
Lägg fyllningen i en spritspåse med rund eller räfflad tyll. 
Spritsa först en ring, sen en innanför och en över de andra ringarna. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter, öppna inte ugnsluckan under de första 20 minuterna, då de kan sjunka ihop. 
Låt svalna helt. 
 
Nutellafyllning
 
200 gram philadelphiaost 
2 dl  nutella 
1,5  dl vispad grädde
 
Vispa grädden ganska hårt i en skål. Vispa samman philadelphiaost och Nutella i en annan skål, vispa inte för länge, då kan den bli för lös 
Vänd ner vispad grädde i nutellafyllningen. 
 
Dela kransarna på mitten. Spritsa nutella fyllningen på undersidan, lägg på skivade jordgubbar. Lägg på locket och sikta över florsocker. 
 
Ät och njut
Kram Jessie 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: