Nutella och passionsfrukt tårta med digestivebotten

 Semester och regn, ja då blir det bakning på schemat 
Det blev en tårta med smak av passionsfrukt och nutella 
Digestivebotten med passionsfruktcheescake och Nutella creumux som är en len och god kräm. 
Den blev supergod😋
Varlhona passionsfruktchoklad finns att köpa hos välsorterade bakbutiker på nätet bla lyckasmedmat. 
 
 
 
 Ca 8-10 bitar 
RECEPT 
Digestivebotten
 
200 gram digestivekex
75 gram smält smör
1 msk nutella 
 
Smält smöret och rör ner nutella
Mixa kexen till ett fint smul och rör ner smöret 
Sätt en 16 cm tårtring på skärbräda med bakplåtspapper, se till att den får plats i frysen. 
Lägg en remsa av tårtplast i och runt om i formen. 
Tryck ut kexmassan i formen och en bit upp på kanten. 
Frys in medan du gör fyllningarna. 
Har du ingen tårtring går det lika bra med en springform, men glöm inte tårtplasten eftersom tårtan blir ganska hög. 
 
Passionsfruktcheesecake
 
3 gelantinblad
150 gram philadelphiaost 
100 gram strösocker 
150 gram Varlhona passionsfruktchoklad
1 dl grädde att värma
1,5 dl grädde att vispa
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter 
Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna en liten stund. 
Vispa ihop philadelphiaost och strösocker tills sockret lösts upp
Värm grädden i en kastrull och rör ner gelatinbladen 
Vispa ner chokladen i philadelphiasmeten och sen grädden. 
Vispa resten av grädden ganska löst och vänd ner i smeten. 
 
Häll cheesecakefyllningen över kexbotten och frys in i minst 4 timmar. 
 
Nutellacreumux
 
1 gelatinblad 
2 äggulor
15 gram socker 
140 gram nutella
160 ml vispgrädde
 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter 
Vispa ihop äggulor och socker
Värm upp grädden till kokpunkten och vispa ner i äggsmeten
Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm upp till 83 grader, rör hela tiden, tag bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladet
Häll äggsmeten över nutellan och rör om till en blank och jämn kräm
Häll krämen i en silikonform lika stor som tårtformen( 16 cm) och frys in i några timmar 
Har du ingen silikonform så häller du krämen över den frysta cheesecakefyllningen och ställer tillbaka i frysen några timmar 
 
 
Montering
Lägg  den frysta nutella krämen på cheesecakefyllningen och låt tina upp i kylskåpet i ca 1-1,5 timme. 
Garnera efter eget tycke och smak 
 
 
Hoppas det ska smaka
Kram Jessie 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: