Ferrero rocher paj med mjölkchoklad ganache

 Idag bakade jag den här vansinnigt goda pajen. Chokladmördegsbotten, egengjord Raffello rocher smet och mjölkchoklad ganache. 
Lovar att ni kommer älska den om ni gillar choklad 😋
 
 
 
RECEPT 
Pajbotten
 
125 gram smör
0,5 dl florsocker 
2,5 dl mjöl
0,5 dl kakao 
2 äggulor
1 nypa salt 
 
Dela smöret i mindre bitar, tillsätt övriga ingredienser och nyp snabbt ihop till en deg. 
Tryck ut degen i en form med löstagbar botten. 
Ställ i kylen i 30 minuter. 
Sätt ugnen på 200 grader 
Nagga degen med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. 
 

Ferrero rocher smet 
 
 
150 gram nutella 
10 stycken digestivekex 
1 dl Rice krispies
 
Mixa digestivekexen till ett fint smul. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop 
Stryk ut Rafaello rocher smeten direkt på det varma pajdegen 
 
Mjöllchokladganache
 
200 gram mjölkchoklad 
1 dl vispgrädde 
1 klick smör
 
Dela chokladen i små bitar och lägg i en skål. Värm upp grädden till kokpunkten och häll över chokladen, låt stå en stund innan du rör om till en blank smet 
Tillsätt smöret och blanda väl. 
 
Häll ganache över pajen. Garnera med jordgubbar,och  vispad grädde. 
Smaklig spis