Saftiga choklad cupcakes med Nutella ferrero rocher

Chokladcupcakes som smälter i munnen, så livsfarligt goda. 
Nutella har kommit ut med en limited edition på en ny smak, nämligen ferrero rocher och det var jag tvungen att prova. 
Kan dock tillägga att jag inte kände någon större skillnad på den vanliga nutella, men frostingen är to die for. 
Perfekt till alla hjärtans dag som närmar sig.
 
 
Receptet är enkelt att göra och gott blir det kan jag lova.
 
 
RECEPT 
12 stycken cupcakes
 
100 gram mjöl 
45 gram kakao 
100 gram farinsocker
100 gram strösocker 
1 krm salt
3/4 tsk bikarbonat 
1 tsk bakpulver 
2 ägg 
80 gram rapsolja
120 ml buttermilk  ( 1,2 dl mjölk+ 1/2 msk vitvinsvinäger blandas ihop) 
 
Sätt ugnen på 175 grader 
 
Smeten är lös så jag rekommenderar att sätta formarma i en muffinsplåt, eller använda dubbla formar. 
 
Blanda ihop buttermilk
Rör ihop alla torra ingredienser i en skål. 
Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan skål
Varva oljan och buttermilk och rör ner i de torra ingredienserna ,blanda väl. 
Fördela 3/4 av smeten i formarna 
Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter 
Låt svalna helt. 
 
FROSTING
50 gram rumsvarmt smör 
100 gram kylskåpskall Philadelphiaost 
2 dl florsocker
2 dl Nutella 
 
Vispa ihop smör, philadelphiaost och florsocker till en jämn smet
Tillsätt nutellan och vispa ihop. Ställ kallt en liten stund innan spritsning. 
 
Garnera med en Ferrero och ett jordgubbshjärta
Kram Jessie 
 
 
 

Kommentera här: