No bake chokladpaj med nutella och granatäpple

Här har jag gjort en underbart god no bake paj med choklad och granatäpple
En botten av digestivekex, fylld med chokladkräm och rostade hasselnötter, toppad med en mousse av nutella, philadelphiaost och grädde
Garnerad med röda fina granatäpplekärnor
Hur gott låter inte det? 😋
Recept under bilderna
 
 
 
 
 
 
 
 
RECEPT 
8-10 bitar 
 
Digestivebotten
 
200 gram digestivekex 
100 gram brynt smör 
 
Mixa digestivekexen till ett fint smul
Bryn smöret och rör ihop med kexen
Tryck ut i en hjärtformad pajform med löstagbar botten, alt en rund 20 cm form
Ställ formen i kylen medans du gör fyllningarna. 
 
Chokladfyllning
 
150 gram mörk choklad 
50 gram vit choklad 
1,5 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt
1 dl hackade och rostade hasselnötter 
 
 
Dela chokladen i små bitar och smält chokladen över ett vattenbad 
Koka upp grädden och häll över den smälta chokladen, rör om väl
Tillsätt flingsalt. 
Rosta nötterna i en stekpanna och grovhacka dem
Rör ner i chokladen 
 
Chokladmousse
 
1,5 dl vispgrädde 
150 gram philadelphiaost 
1 dl nutella 
 
Vispa grädden ganska hårt med en knivsudd bakpulver 
Vispa i philadelphiaost och nutella i grädden. Vispa inte för länge, bara tills det gått ihop
Bred moussen över chokladen och ställ i kylen i ca 1 timme 
 
Garnera med granatäpple. ❤️
 
Kram Jessie