Rabarberbullar i form

 
Nu har jag använt upp nästan alla mina rabarber jag fick i Småland och idag blev det rabarberbullar, men de är inte gjorda med vanlig bulldeg som vi är vana vid utan de är bakade med kondenserad mjölk och rapsolja. 
Det blir en helt annan textur på de här bullarna, men de är supergoda, mjuka, söta, lite tyngre och med syrlig rabarber fyllning. 
Toppade med glasyr av florsocker, lite sirap och mjölk. 
Vågar ni testa? 😁
 
 
 
RECEPT 
Bulldeg
 
1,8 dl varmt vatten
1,2 dl kondenserad mjölk 
0,6 dl rapsolja el matolja 
450 gram mjöl 
2 msk socker
1 stort ägg
2,5 tsk torrjäst
1 tsk salt
 
Vispa ihop olja, kondenserad mjölk,varmt vatten och ägget i en skål
Blanda mjöl, socker, salt, och jäst i skålen till köksasistensen 
Använd degkroken
Tillsätt äggblandningen och kör degen ca 5 min, den ska vara lite kletig. 
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda ihop till en rund och slät deg
Olja insidan på en bunke och lägg i degen, låt jäsa övertäckt i 1 timma.
Under tiden gör du rabarber fyllningen 
 
500 gram rabarber skurna i små bitar
1 dl socker
0,5 dl vatten
0,5 tsk malen kardemumma
 
Koka upp alla ingredienser i en kastrull och låt småputtra tills rabarbern blivit mjuk och vätskan kokat in
Om du vill att den ska vara rödare, tillsätt lite röd pastafärg. 
Mixa till en slät fyllning i en matberedare. 
 
Kavla ut degen till en rektangel på 30x40 cm på ett mjölat bakbord. 
Bred ut rabarber fyllningen, strö över vaniljpulver och rulla ihop degen från långsidan. 
Dela rullen i 12 lika stora bitar och lägg i en form ca 20x30 cm med bakplåtspapper 
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter 
Sätt ugnen på 175 grader och grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 25 minuter 
Låt svalna en aning innan du glaserar dem 
 
Glasyr
1 tsk sirap
1 dl florsocker 
2 msk mjölk
 
Rör ihop alla ingredienser i en skål. 
Kram Jessie 
 
 
 
 
 

Kommentera här: