Moussetårta med karamellchoklad, banan och jordnötter

 
 Den här kombon med smak av karamell, choklad, jordnötter och banan är så gott. 
Den består av en kladdkakebotten, karamelliserade bananer, karamellchoklad mousse och toppad med jordnötter 
Mönstret på tårtan är gjort av en stencil och sprayad med lila ätbar sammetsfärg som finns att köpa hos bla lyckas med mat. 
Recept under bilden
 
 
 
 
RECEPT 
Kladdkaka
 
125 gram brynt smör
2 dl strösocker 
0,5 dl farinsocker 
1,5 dl vetemjöl 
2 ägg
1 nypa salt
 
Sätt ugnen på 150 grader 
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en 20 cm springform. 
Bryn smöret i en kastrull och låt svalna en stund
Rör ihop resten av ingredienserna i en skål, tillsätt smöret och blanda väl. 
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter. 
Den ska vara lite lös i mitten. 
Låt svalna helt. 
 
Karamelliserad banan
 
2 bananer
Smör 
0,5 dl strösocker 
 
Skiva bananerna, smält smöret i en stekpanna. 
Lägg i bananskivorna och strö över socker, stek skivorna lite lätt på varje sida 
 
 
Cheesecake mousse med karamellchoklad
 
2 gelatinblad
150 gram Odense karamellchoklad 
150 gram philadelphiaost 
0,75 dl strösocker 
1 dl grädde att värma
1,5 grädde att vispa
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter 
Smält chokladen över ett vattenbad i en värmetålig skål. 
Vispa ihop philadelphiaost och strösocker tills sockret löst upp. 
Värm 1 dl grädde i en kastrull, rör ner gelatinbladen. 
Rör ner den smälta chokladen i philadelphiasmeten och därefter gelantinblandningen. 
Vispa grädden löst och vänd ner i smeten. 
 
Ta fram formen med  kladdkakan. För att få fina kanter på moussen behöver du tårtplast eller remsor av over head-plast. Lägg dem längs med formens innerkanter. 
Fördela bananskivorna på kakan och häll över moussen. 
Frys in i ca 4 - 5 timmar
 
Ta bort tårtplasten och garnera med hackade jordnötter runt om på sidan av tårtan
Garnera med hela jordnötter och ev blommor på tårtan. 
Kram Jessie😍
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: