Saftiga cupcakes med yoghurt/kanel äpple

Saftiga och goda cupcakes bakade med yoghurt äpple/kanel och olja. 
 
 
 
 
RECEPT
2 ägg
2 dl farinsocker
1,5 dl yoghurt Äpple/kanel
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljplver 
4 dl vetemjöl 
1 dl rapsolja
 
Ca 10 st stora cupcakes
Sätt ugnen på 225 grader
Vispa ägg och socker pösigt
Tillsätt yoghurt och olja och rör om
Blanda mjöl och bakpulver i en skål, sikta ner i ägg blandningen och rör om. 
Fördela smeten i stabila cupcakesformar. 
Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. 
Låt svalna
 
Frosting
200 gram philadelphiaost
0.75 dl farinsocker
20 gram rumsvarmt smör
Ca 3 msk ovispad grädde
 
Vispa ihop philadelphiaost, socker, och smör tills det blivit fluffigt och farinsockret smält. Tillsätt grädden och vispa någon minut. 
Spritsa ett fint mönster, garnera med en nypa farinsocker och kanel 
Garnera med en äppelkyfta. 
 
Kram Jessie 
 

Kommentera här: