No bake chokladpaj med mums mums

Vem älskar inte choklad? Den här pajen är bakad utan ugn och är ljuvligt god.
Botten är spröd och gjord av bragokex och brynt smör som ger lite mer kolasmak. 
Mjölkchoklad och mörk choklad från Marabou, och mums mums som garnering ihop med färska hallon och pistagenötter 
Den här pajen går utmärkt att göra utan mums mums för den som vill, blir jättegod ändå. 
 
 
Recept
 
Botten
20 bragokex
100 gram brynt smör
En nypa flingsalt 
 
Choklad fyllning 
170 gram mjölkchoklad
170 gram mörk choklad 
2,4 dl grädde
50 gram smör 
 
Mums mums/gräddbullar 
1,5 gelatinblad
0,75 dl vatten
0,5 dl glykossirap
4 äggvitor
2 dl strösocker 
100 gram mjölkchoklad 
2 msk olja
 
Börja med att göra mums mums för de tar längst tid att göra. 
 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka glykos, strösocker och vatten i en kastrull till 121 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum under tiden. När sockerblandningen nått sin temperatur, häll ner detta i marängen med en tunn stråle samtidigt som du vispar på maxhastighet med elvispen. Fortsätt vispa tills marängen känns fast och ljummen. Ta upp gelatinbladen, pressa ut vattnet och smält försiktigt gelatinbladen i en skål i micron. Blanda i lite maräng och rör om. Vänd sedan tillbaka detta i marängen och vispa runt så gelatinet fördelar sig 
Tillsätt ev rosa färgpasta. 
Spritsa toppar i olika former och storlekar på ett bakplåtspapper, ställ i fysen i ca 2 timmar. 
 
Brago botten
 
Mixa kakorna till ett fint smul
Bryn smöret och blanda med smulet. 
Tryck ut smeten i en avlång pajform med löstagbar botten eller en 20 cm springform 
Ställ i kylen medan du gör chokladfyllningen
Hacka chokladen i små bitar och lägg i en värmetålig skål. 
Koka upp grädde och smör och häll över chokladen, låt stå ca 1 minut innan du rör om. Blanda väl. 
Häll chokladen över bragobotten och ställ i kylen för att stelna. 
 
Garnera med mums mums, använd en kniv för att ta loss dem. 
Smält 100 gram choklad över ett vattenbad och tillsätt oljan 
Spritsa chokladen  över hela pajen, garnera med hallon och pistagenötter 
Ät och njut
Kram Jessie 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 

Kommentera här: