yuzi cheesecake med cremefraiche panacotta och kokosbottnar

Blev så glad när jag såg att Varlhona choklad hade kommit ut med nya smaker.
Yuzi,hallon,och passionsfrukt.
Det är den bästa chokladen men dyr,119 kr för 200 gram.
Jag var tvungen att köpa en av smakerna och det blev yuzi som är en frukt från kina Ser ungefär ut som en mandarin och beskrivs i smaken som en blandning av grapefrukt och mandarin, så den är syrlig och god. 
Jag tyckte den mest smakade citron. 
 
Tårtan består av en cheesecakefyllning med varlhonas choklad Yuzu, cremefraiche /grädde panacotta, kokosbottnar och italiensk maräng. 
 
 
KOKOSBOTTNAR 2 stycken 20 cm
 
50 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 ägg
5 dl kokosflingor
3 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader
Lägg bakplåtspapper i botten av två 20 cm formar
Vispa ihop ägg, smör, och socker i några minuter
Blanda mjöl,kokosflingor,och bakpulver i en skål.
Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten .
Bred ut smeten i de två formana och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter
Låt svalna helt.
 
Creme fraiche och gräddpanacotta
 
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl vispgrädde
0,75 dl socker
1 tsk vaniljpulver
2,5 gelatinblad
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter
Koka upp creme fraiche,grädde och socker i en kastrull
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladen
Häll panacottan till 3/4 av en 15 cm form med löstagabar botten.Resten av panacottan kan du gjuta in i små silikonformar och använda som dekoration till tårtan.
 
Yuzi Cheesecakemousse
 
100 gram Yuzi Varlhona choklad
150 gram philadelphiaost
100 gram socker
1 dl grädde att värma
1,5 dl vispad grädde
2,5 gelatinblad
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5-10 minuter
Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna
Vispa ihop philadelphiaost och socker tills sockret löst upp.
Värm grädden i en kastrull och rör ner gelatinbladen.
Rör ner den avsvalnade chokladen i ostsmeten
Tillsätt den varma grädden med gelatin och rör ner i smeten
Vispa resten av grädden och vänd ner i smeten.
 
Italiensk maräng
2 dl socker
0,5 dl vatten
2 äggvitor ca 75 gram
Koka socker och vatten i en kastrull till 123 grader
Vispa upp äggvitan till ett vitt skum
Häll i sockerlagen i en tunn stråle ner i äggvita skummet och vispa på hög hastighet i ca 10 minuter tills marängen svalnat och blivit blank och fluffig. 
 
Sätta ihop tårtan
Fodra insidan av en 20 cm springform med  tårtplast eller med en remsa av bakpåtspapper eller klä hela formen med plastfolie.
Lägg i en kokosbotten och lägg den frysta panacottan över.Fyll med hälften av yuzimoussen.
Stansa ut en 15 cm tårtbotten av den andra kokosbottnen och häll över resten av moussen
Slå och skaka lite lätt på formen så moussen fördelas jämnt i formen.
Frys in minst i 3-4 timmar
 
Låt tårtan tina i kylskåpet.
Garnera med italiensk maräng.
Kram Jessie