Halloween tårta med cheesecakefyllning

Den här tårtan med smak av hallon, vanilj och choklad är så krämig och mjuk så den smälter i munnen. 
Cheesecakefyllning och en saftig red velvet botten. 
Det är skillnad på choklad och choklad och i detta recept använde jag Varlhonas hallon och vanilj choklad, den är dock dyrare än andra sorter men det är så värt det.
 
Tårtan är sprayad med svart ätbar sammetsfärg och garnerad med pumpor av svart marsipan. 
Sprayen är köpt hos lyckas med mat. 
 
RECEPT 
 
Red velvet botten
 
1,2 dl buttermilk (Blanda 1,2 dl mjölk med 1/2 msk vitvinsvinäger, låt stå och dra ca 5 minuter) 
0,5 tsk vaniljplver 
15 gram röd pastafärg 
225 gram socker
1 stort ägg
115 gram neutral olja 
160 gram mjöl
15 gram kakao av god kvalitet Jag använder Varlhona
1 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ihop buttermilk och röd pastafärg, ställ åt sidan
Vispa för hand ihop socker, olja och ägg tills det blir väl blandat. 
Rör ihop mjöl, bakpulver, vaniljplver och kakao i en skål. 
Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och rör om väl. 
Tillsätt buttermilk i smeten och rör om tills allt är blandat och smeten är klumpfri. 
 
Lägg bakplåtspapper i botten av 2 st 20 cm formar. 
Fördela smeten jämnt i formarna, väg gärna smeten. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Känn med en sticka om den är kladdig, grädda några minuter till. 
Låt svalna. 
 
 Halloncheesecake fyllning
 
1 gelatinblad
75 gram Varlhona hallon choklad 
75 gram philadelphiaost 
50 gram socker 
0,5 dl grädde för att värma 
0,75 dl grädde för att vispa
 
Vit choklad cheesecakefyllning 
 
Följ receptet ovan men byt ut till Varlhona vit choklad 
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna
Vispa philadelphiaost och socker några minuter tills sockret har löst upp. 
Värm grädden i en kastrull och rör ner gelatinbladet. 
Vänd ner chokladen i ostsmeten och därefter grädden med gelatinet. 
Vispa grädden lätt och vänd ner i smeten. Ställ i kylen
medans du gör den vita choklad fyllningen. 
 
 Lägg en tårtbotten i en 20 cm form, den andra kan du frysa in för ett senare tillfälle. 
Använd gärna tårt plast runt om i formen för att lättare ta loss tårtan, samt att den blir slät och rak. 
Häll den vita fyllningen över tårtbotten och sedan hallon fyllningen. 
Slå formen lite lätt i bordet, så smeten fördelas jämnt. 
Frys in ca 4-5timmar
Spraya tårtan med svart ätbar sammetsfärg direkt när den är fryst. 
Ställ i kylen för att tina. 
Garnera med svarta pumpor av marsipan eller garnera efter eget tycke och smak,. 
Kram Jessie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: