Bröllopstårta Red velvet

Fick äran att göra en liten bröllopstårta till min kära bror Robin och hans söta fru Victoria som hade gift sig på Jamaica utan någons vetskap och det kom som en glad överraskning ❤️
Meningen var att jag skulle ha gjort en 30 års tårta till Robin för han fyllde nämligen år när de var på Caymanöarna och vi hade blivit bjudna hem till dem för att fira efter att de kommit hem från kryssningen
Så det blev snabbt att tänka om och skicka efter en fin cake topper från Tant fondant. 
De önskade sig en red velvet tårta och så här blev den
 
 Red velvet är en saftig chokladtårta och är färgad med röd pastafärg fylld med en härlig och len creme cheesefrosting 
Garnerad med färska blommor. 
Stjälkarna har jag virat in med floristtejp och plastfolie. 
Låt gärna tårtan stå framme i rumstemperatur någon timme innan servering. 
Tårtan är till ca 15 personer. 
 
 
RECEPT 
Bottnar
 
Gör buttermilk på 2,5 dl mjölk och 1 msk vitvinsvinäger eller citronsaft. 
Låt stå i ca 10 minuter. Den skär sig men det är helt normalt. 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader och fodra 3 stycken 20 cm formar med bakplåtspapper i botten och även runt om
Det går bra att grädda smeten i omgångar om du inte har 3 formar. Väg gärna smeten så bottnarna blir lika stora. 
 
2,5 dl buttermilk
1 tsk vaniljplver 
25 gram röd pastafärg 
450 gram socker
2 stora ägg
225 gram neutral olja 
320 gram mjöl
30 gram kakao av god kvalitet Jag använder Varlhona
1,5 tsk bakpulver
 
Vispa ihop buttermilk och röd pastafärg, ställ åt sidan. 
Vispa ihop socker, ägg, och olja för hand tills allt har blandats väl. 
Rör ihop mjöl, kakao, vaniljplver, bakpulver och sikta ner i ägg blandningen,rör om väl tills alla ingredienser är blandade. 
Tillsätt den röda buttermilken och rör om väl, se till att ev klumpar försvinner, men vispa inte för mycket. 
Fördela smeten jämnt i de 3 formarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 22 minuter. Känn med en sticka. 
Låt dem svalna helt. 
 
Frosting
 
220 gram rumsvarmt osaltat smör
4,5 dl florsocker
750 gram philadelphiaost 
 
Vispa smöret en liten stund. Tillsätt florsocker i några omgångar och blanda väl. Tillsätt den kylskåpskalla philadelphiaosten och vispa till en fast frosting. 
 
Lägg en tårtbotten på en tårtbricka. Bred på ett ganska tjockt lager med frosting. Upprepa med resterande bottnar. Täck hela tårtan med frosting.
Kram Jessie 
 
 
 
 Victoria och Robin ❤️
 
 
 Jamaica 2019

Kommentera här: