Choklad dessert till halloween

 
Är inte så mycket för Halloween och gör helst inga skrämmande och äckliga tårtor med blod och avhuggna kroppsdelar😳
Vill att det ska se aptitlig ut, men några spöken, pumpor och en häxhatt är ok, kanske kan sträcka mig till lite blod😊
 
 
 
En lätt och smidig dessert med mjölkchokladpanacotta, rostade mandlar med kola, och en mörk chokladmousse 
Garnerad med en söt liten pumpa av marsipan. 
Det här receptet ger 6 lagom portioner.
 
Börja med mjölkchokladpanacottan
 
3 dl grädde
1 gelatinblad 
100 gram mjölkchoklad 
 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter 
Hacka chokladen i små bitar. Koka upp grädden i en kastrull, låt chokladen smälta i grädden och rör ner gelatinbladet
Häll upp 6 glas och ställ i kylen för att stelna 
 
1 dl mandlar
1 dl socker
60 gram grädde
50 gram smör
En nypa flingsalt
 
Hacka mandlarna, rosta dem i en torr stekpanna. 
Smält sockret i en kastrull, rör ner smöret och tillsätt grädden försiktigt. 
Låt kolan sjuda ca 4 minuter. Tillsätt saltet. 
Rör ner de rostade mandlarna i kolasåsen och låt kallna helt. 
 
Mörk chokladmousse
 
100 gram mörk choklad av god kvalitet
2 äggulor
2,5 dl vispgrädde 
1 msk vatten
2 msk socker 
 
  Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
Vispa 1.5 dl av grädden löst och ställ kallt
Koka upp resten av grädden och häll över den hackade chokladen, rör till en jämn smet. Koka upp socker och vatten och häll i en jämn stråle över äggulorna under kraftig vispning till ett fint skum. 
Blanda i chokladsmeten i äggskummet och vänd sedan i den vispade grädden. 
 
Fördela mandelkolan över den stelnade panacottan. 
Tillsätt chokladmoussen över mandelkolan
Ställ i kylen för att stelna 
Rulla 6 runda bollar av marsipan. Gör skåror på sidorna med en kniv. 
Färga lite vit marsipan med kakao och rulla små bitar till stjälkar. 
Garnera med pumporna. 
Kram Jessie