Mango och kokos paj

publicerat i Paj;
Krämig kokosmousse och en len mangopanacotta i ett sprött pajskal, kan det bli bättre?
 
Pajen är lätt och smidig att göra,men har man inte dessa små silikonformar att gjuta panacottan i, så får man låta panacottan stelna i kylskåpet och sedan vispa upp och spritsa ett fint mönster.
Formarna jag har gjutit i kommer från Lyckas med mat och är ett bakset för tarteletter med 6 stycken 3D formar och 6 stycken matchande ringar.
Har du ingen avlång pajform med löstagbar botten, så går det naturligtvis med en rund ca 23-24 cm.
Börja med att göra kokosmoussen, för den ska helst stå över natten för att kokossmaken ska komma fram.
Gör sedan panacottan och frys in om du använder silikonformarna.
Sist men inte minst pajskalet.
 
 
 
 
RECEPT
Kokosmousse
 
2 dl creme fraiche
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl vispgrädde
 
Blanda creme fraiche och socker i en skål, vispa upp tills det tjocknar och liknar grädde.
Rör ner koosflingorna och blanda väl, plasta in skålen och ställ in i kylen över natten.
Dagen efter vispar du grädden ganska hårt och vänder ner i kokosblandningen.
 
Mangopanacotta
 
125 gram upptinade mangotärningar
2 dl vispgrädde
0,25 dl strösocker
1,5 gelatinblad
1 msk citronsaft
 
Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Tillsätt den tinade mangon och citronsaften. Mixa slätt med en stavmixer eller liknande.
Häll upp i de 6 stycken silikonformarna och frys in eller häll upp i en skål och ställ i kylen om du ska vispa upp panacottan.
 
Pajdeg
 
120 gram rumstemperererat smör
3 dl vetemjöl
1dl florsocker
2 äggulor
1 msk kallt vatten
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Arbeta ihop smör, vetemjöl, florsocker och äggula i en skål. Tillsätt vattnet för att få en jämn smet. Överarbeta inte degen.
Tryck ut pajdegen i valfri form med löstagar botten och låt stå kallt i 30 minuter.
Nagga pajen med en gaffel och täck kanterna med aliminiumfolie.
Grädda pajskalet mitt i ugnen i 15 minuter, ta bort foliet och grädda ytterligare i 15 minuter.
Låt svalna helt.
 
Fyll pajskalet med kokoskrämen, det kommer inte att behövas allt ( om man inte vill förstås)
Tryck ut panacottan ur formarna och placera över kokoskrämen.
Garnera med rostade kokosflakes, kokosflingor och bitar av mango.
Kram Jessie
 
 
Här nedan har jag gjort en dessert i glas av samma ingredienser för det finns många användningsområden för de fina små silikonformarna.
 
 
 

Taggar: Dessert, Kokos, Mangopanacotta, Paj, bakatillsommaren, sommardesserter;

Kommentera inlägget här :