Fryst cheesecake med blåbär och kardemumma

Nu var det dags att  göra en cheesecake i min favoritform silikomart intreccio och det funkade ju fint det med, och nästa gång blir det en hederlig sockerkaka. 
 
 
Älskar blåbär och kardemumma och visst är det väl gott med cheesecake? 
 
RECEPT
 
Färska blåbär till garnering+digestivekex 
 
300 gram phildalephiaost
3 äggulor+3äggvitor
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk kardemumma
2 dl blåbärspure, mixade tinade blåbär
3 dl vispgräddde
 
Vispa ihop philadelphiaost, äggulor, socker, vaniljsocker och kardemumma i en skål. 
Rör ner blåbärspuren. 
Vispa äggvitorna till ett skum i en skål och vispa grädden i en annan skål
Rör ner grädden och äggviteskummet försiktigt i smeten. 
Häll 1/3 av smeten i formen, strö över krossade digestivekex,men inte ända ut till kanten. 
Häll på en del till och strö över krossade digestivekex, häll på den sista smeten och ett lager med digestivekex. 
Frys i minst 6 timmar. 
Ta fram ca 20-30 minuter innan servering. 
 
Garnera med färska blåbär och färska blommor. 
Kram jessie
 
 

Kommentera här: