No bake choklad Paj med, dulche de leche och salt karamell jordnötter

 
Himmelsk chokladpaj med extra allt och en riktig kaloribomb blev det idag. 
No bake med digestivebotten, fylld med mörk chokladtryffel, toppad med dulche de leche och salted caramell jordnötter. 
Du behöver 1 burk dulche de leche (karamelliserad mjölk) 
I påse salt karamell jordnötter finns på välsorterade matbutiker. Jag använde ca halva påsen. 
 
RECEPT 
Botten
14 digestivekex
100 gram smör
 
Mixa digestivekexen till ett fint smul, smält smöret och rör ner. Tryck ut smeten i en pajform med löstagbar botten Sätt i kylen medans du gör chokladtryffeln. 
 
Chokladtryffel 
200 gram mörk choklad 55%
2 dl grädde
25 gram smör
 
Hacka chokladen i små bitar. Koka upp grädden och ta bort från plattan. Smält chokladen i grädden och tillsätt smöret och rör om till en blank tryffel. Häll i pajskalet och toppa med lite flingsalt, ställ i fysen eller kylen en stund. 
 
Bred ut 1 burk dulche de leche över chokladen och strö över salted caramell jordnötter. 
Vips så har du en underbart god paj att äta själv eller bjuda på😋
 
 

Kommentera här: