Rulltårta med fläder, jordgubbar och maräng

 
En riktig god och somrig rulltårta fylld med grädde, flädercurd och skivade jordgubbar som är toppad med Italiensk maräng.
Garnerad med kiwi, och jordgubbar som ser ut som nyckelpigor. 
Recept på flädercurd längst ner i inlägget. Det blir lika gott med citroncurd som finns att köpa om du inte vill göra egen flädercurd
Du behöver också vispgrädde, jordgubbar, kiwi och citronmeliss. 
 
 
 
 Rulltårta
 
 3 ägg
1,5 dl strösocker 
2 dl vetemjöl (120 gram) 
1tsk bakpulver 
0,5dl vatten
 
Sätt ugnen på 250 grader
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Blanda mjöl och bakpulver
Rör ner mjölblandningen i smeten och tillsätt vattnet 
Häll smeten i långpannan och grädda i mitten sv ugnen ca 5 minuter 
 
 Strö lite strösocker jämnt över kakan. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på.
 Låt svalna helt. 
 
Italiensk maräng
125 gram äggvita (4 ägg) 
50 gram vatten
210 gram strösocker 
 
Koka upp vattnet och socker  till 121 grader, när den når ca 110 grader, börja vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp eller assistent 
Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt på hög hastighet, Fortsätt vispa tills marängen är kall. 
 
 
Bred på ett tjockt lager med flädercurd, sen ett lager vispad grädde, och skivade jordgubbar. 
Rulla ihop tårtan på långsidan med hjälp av bakplåtspappret
Garnera med maräng, kiwi, jordgubbar och citronmeliss
För att göra rulltårtan extra somrig, gör ett gäng nyckelpigor av delade jordgubbar som du spritsar prickar och ett streck av mörk smält choklad. 🐞🐞🐞
 
 
 

 
 
 Flädercurd 
 

125 g socker
6 äggulor
1 dl flädersaft (koncentrerad)
1 liten citron, saften
100 g smör

Vispa äggulorna och hälften av sockret i en bunke. Koka upp flädersaft, citronsaft, resten av sockret och smöret i en kastrull. 

Häll i det i äggsmeten, blanda och häll tillbaka i kastrullen. Värm på låg värme och rör om hela tiden tills krämen tjocknat. Häll över i en ren glasburk och låt kallna.