Vad sägs om en semle paj till fikat?  Mmm kan inte annat än att njuta av denna paj med ett sprött skal av kardemummakakor, fyllt med ett lager mandelmassa och toppad med krämig vispad vaniljpanacotta 
Traditionella semlor i all ära, men kul att prova något nytt. 
 
Pajen är smidig att göra och kräver inte mycket tid, förutom panacottan som ska sätta sig innan man kan vispa upp den
 
RECEPT 
 
Vispad vaniljpanacotta 
5 dl grädde
3 gelatinblad
0,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
 
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter
Koka upp grädde, socker och vanilj pulver i en kastrull. Ta bort från plattan och rör ner gelatinbladen. 
Ställ i kyl några timmar för att stelna 
 
Kardemummabotten
180 gram kardemummakakor ( Gille finskorpor) 
100 gram smält smör
0,5 tsk malen kardemumma
 
Sätt ugnen på 175 grader
Mixa kakorna till smulor antingen i en matberedare eller lägg i påse och krossa med en kavel
Smält smöret och blanda med smulorna.Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten ca 22 cm. Jag tog min avlånga form. 
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Låt svalna
 
Fyllning
250 gram mandelmassa 
1dl grädde
Riv mandelmassan på ett rivjärn och häll i grädden Vispa till en smidig smet. 
 
Bred ut mandelfyllningen i pajskalet 
Vispa upp panacottan, bred eller spritsa över mandefyllningen
Garnera ev med vispad grädde och kaksmulor 
Hoppa ni provar denna goda semle paj. 
Kram Jessie