Detta recept på kladdkaka med brynt smör och flingsalt kör jag alltid med,när jag ska bjuda på kladdis:)
Ibland vill man ju toppa med någon god fyllning, och då kom jag på att peccanötsfyllning skulle vara så gott ihop med kladdkaka och vispad grädde, och så fick det bli, och jag kan säga att den tog slut fort:)
 
RECEPT
Kladdkaka
125 gram brynt smör
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 nypa flingsalt
 
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en 20 cm springform
Bryn smöret tills det blivit bärnstensfärgat, låt svalna.
Rör ihop alla andra ingredienser i en skål, och rör ner det smälta smöret,blanda noga.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
 
Peccannötsfyllning 
30 gram smör
2 ägg
2 dl ljus eller mörk sirap
1 tsk vaniljpulver
0,8 dl farinsocker
2 msk vetemjöl
2,5-3 dl peccannötter
 
Smält smöret i en kastrull, vispa äggen och blanda med smör, sirap,vaniljsocker,farinsocker och vetemjöl, tillsätt nötterna och låt småkoka ca 5 minuter. Låt fyllningen svalna innan du brer den på kladdkakan.Ställ i kylen.Ta bort bakplåtspappret innan du garnerar.
Färga grädden i valfri färg. Till denna spritsningen har jag använt 3 olika tyllar.( Stor öppen stjärntyll till rosorna, en mindre, och en tät öppen stjärntyll.
Spritsa grädde i ett fint mönster, eller servera grädden brevid.
 
Njut:)
Kram Jessie