Mazarinpaj med en krämig cheesecaketopping av vit choklad och mandel

Mazarinpaj med en krämig cheesecaketopping av vit choklad och mandel
En god paj att bjuda på till kaffet, som är enkel att göra
Vit 100 gram choklad med mandel finns att köpa på ica. 
Jag gjorde min paj i en avlång pajform, men det går lika bra med en 20 cm pajform med löstagbar botten
Har ni inga små silikonformar för cheesecakefyllningen, går det bra att använda en 20 cm springform istället 
För att det ska bli raka kanter, så rekommenderar jag att använda en remsa av tårtplast runt om i formen, samt bakplåtspapper i botten av formen. 
 
 
 
Cheesecakefyllning 
100 gram vit choklad med mandel
1 gelatinblad
85 gram philadelphiaost 
0,5 dl strösocker 
0,5 dl grädde för att värma
1 dl grädde för att vispa
 
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter 
Dela chokladen i mindre bitar och smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna. 
Vispa ihop philadelphiaost och socker tills sockret har löst upp 
Värm grädden i en liten kastrull, rör ner gelatinet
Vänd ner den smälta chokladen i smeten och sedan grädden med gelatinet
Vispa grädden löst och vänd ner i smeten. 
Fyll upp i 6 st små silikonformar ca 8-10 cm i diameter och frys in några timmar
 
 
Pajdeg
120 gram rumsvarmt smör 
3 dl vetemjöl 
1 dl florsocker 
2 äggulor 
1 msk kallt vatten 
 
Sätt ugnen på 175 grader 
Blanda alla ingredienser i en skål, precis så degen går ihop, överarbeta inte degen. 
Tryck ut degen i en avlång pajform med löstagbar botten eller en rund 20 cm pajform. 
Ställ pajen i kylskåpet i ca 30 minuter 
Nagga botten med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 
Höj sedan ugnen till 200 grader 
 
Fyllning
200 gram mandelmassa 
20 gram mjukt smör 
2 äggulor 
3 äggvitor 
 
Riv mandelmassan fint och vispa ner smöret
Vispa i en äggula i taget. 
Vispa upp äggvitorna till ett skum och vänd ner i mandelmassan
 
Häll fyllningen i pajskalet och jämna till 
Grädda pajen i mitten av ugnen i  20 minuter i 200 grader
Låt pajen svalna helt innan du lägger på den frysta cheesecakefyllningen
Ställ pajen i kylen tills cheesecakefyllningen tinat upp
Serveras ev med färska bär. 
Kram Jessie