Saftiga hasselnötsmuffins med kolagömma och hasselnötskräm

Jag älskar hasselnötter i alla olika sorters bakverk och de här mjuka och saftiga muffinsen som är bakade med hasselnötsmjöl är så goda. 
En liten gömma med dulche de leche och toppad hasselnötskräm blir pricken över i:et😊
 
 
Muffins ca 12 st
 
50 gram hasselnötsmjöl (Finns hos välsorterade matbutiker) 
3 ägg
2 dl rörsocker
100 gram brynt smör
1 tsk bakpulver 
2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
 
En ask nötkräm 175 gram
0,75 dl vispgrädde
Dulche de leche (karamelliserad mjölk) 
Hasselnötskross till garnering 
 
Lägg hasselnötskrämen i en värmetålig skål. 
Koka upp grädden och häll över nötkrämen och rör om väl. Låt stå en stund i rumstemperatur tills den blir spritsbar
 
 
 
 
Muffins ca 12 st
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en skål. 
Bryn smöret i en kastrull, häll på mjölken och låt koka upp. Häll den heta mjölken i äggsmeten under vispning.Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i bunken med äggsmeten.
Rör ner hasselnötsmjölet
 
Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. 
Låt svalna. 
Gröp ut ett litet hål och fyll med en klick dulche de leche. 
Spritsa över hasselnötskrämen och toppa med hackade hasselnötter. 
Garnera efter eget tycke och smak. 
Kram Jessie 
 
 
1 Barbro Endorph:

skriven

Hej Jessie. Du är verkligen skicklig och jag är så enormt tacksam att du delar med dig av en del recept. Nu tänkte jag göra dina hasselnötsmuffins men förstod inte var den varma mjölken kom i från och i vilken mängd det ska vara. Tacksam för svar
Barbro

Svar: Hej ursäkta sent svar har totalt missat det, såg nu i receptet att jag missat mjölken, det ska vara 1 dl 😊än en gång ber så mycket om ursäkt för sent svar kram jessie 🤗
jessica Gunnarsson

Kommentera här: