Höstens goda cheesecake med äpple,kanel och nötter

En krämig cheesecake med smak av äpple, kanel och nötter
 
 Den här cheesecaken är gjord på kondenserad mjölk, philadelphiaost, och socker. 
Den är krämig i konsistensen och väldigt väldigt god:)
 
 
RECEPT 
Tårtan är gjord i en form som är 18 cm i diameter.
 
Botten
 
100 gram smör
200 gram digestivekex
2 tsk kanelpulver
5 tsk socker
 
Äpplekompott
 
2 stycken stora äpplen
3 tsk socker
lite vatten
 
Hasselnötskrokant
 
75 gram hasselnötter
75 gram socker
En nypa salt
 
Cheesecake
 
3 gelatinblad
saften från 2 citroner
200 gram kondenserad mjölk
200 gram philadelphiaost
100 gram socker
 
Äpplegele
 
2 gelatinblad
Ca 2 st stora äpplen
1 dl socker
 
BOTTEN
 
Lägg ett bakplåtspapper i botten av formen.Smält smöret i en liten kastrull.Mixa digestivekexen till ett fint smul.
Tillsätt kanel, socker och smält smör och blanda.
Tryck ut smeten i formen och lite upp mot kanten.Ställ i kylen.
 
Äpplekompott
 
Skala och skär äpplena i små tärningar.Koka upp socker,citronsaft, vatten och äpplen i en kastrull och låt sjuda på svag värme tills äpplena mjuknat och vätskan kokat bort.
Fördela äpplekompotten över digestivebotten och ställ i kylen.
 
Hasselnötskrokant
 
Sätt ugnen på 200 grader. Sprid ut hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper.och rosta dem i ca 10 minuter.Låt dem kallna och gnid bort skalen.
Smält sockret i en kastrull till en karamell,lägg i hasselnötterna och rör om.
Häll ut nötterna på en skärbräda, låt svalna och hacka dem grovt.
 
Cheesefyllning
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Koka snabbt upp citronsaften i en gryta,och rör ner gelatinbladen.Låt svalna.
Vispa socker och philadelohiaost till det blir fluffigt och sockerkristallerna smält. 
Rör ner kondenserad mjölk och därefter citronsaften.
Häll blandningen över kakan och ställ den i frysen minst 4 timmar.
 
Äpplegele
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.Dela äpplena i bitar med både skal och kärnhuset och lägg i en kastull med sockret. Koka upp och låt småkoka i ca 5-10 minuter tills äppena blivit mjuka.
Sila saften från äppena och rör ner gelatinbladen.
Låt den svalna en aning innan den hälls över den frysna cheesecaken.Ställ i kylen för att tina.
Garnera med hasselnötskross och lite blommor.
 
Kram Jessie
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: