Blåbärscheesecake med marängswish

Visst kan man blanda cheesecake med marängswish. Den smakar ljuvligt och passar på alla kalas och tillställningar. 
Älskar när krämigt möter krispigt. 
Jag gjorde mina egna maränger i olika former och nyanser av blått och lila. 
 
 
RECEPT
125 gram digestivekex 
75 gram smält smör
 

Fyllning

200 gram naturell philadelphiaost 
2 dl strösocker
3 äggvitor 
3 äggulor
2 dl vispgrädde 
0,5 dl florsocker
1,5 dl färska el frysta blåbär
 
 
Mixa digestivekexen i en matberedare eller lägg kexen i en påse och krossa med kavel. Smält smöret och blanda med kexsmulet. 
Tryck ut smulorna i en 23 cm form. Ställ kallt medans du gör fyllningen 
Vispa samman ost, socker, och äggulor i en skål. Vispa grädden med florsocker i en annan skål. 
Vispa äggvitan till ett hårt skum i en ny skål. 
Blanda ostsmeten med grädden, vänd sedan ner äggviteskummet försiktigt 
Mixa blåbären och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och frys i minst 4 timmar
Garnera rejält med vispad grädde, många söta maränger och färska blåbär innan servering. 
😋
 
 
MARÄNGER
100 gram äggvita 
100 gram strösocker
100 gram florsocker 
 
Vispa äggvitan med halva mängden socker i en rostfri bunke i ca 2 minuter, tillsätt resterande socker och vispa ytterligare någon minut på hög hastighet tills den blivit vit och fluffig
Sikta i florsocker och rör om med, stora tag.
Färga marängen i valfri färg och spritsa ut rosor, toppar mm på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda i nedre delen av ugnen i 90 grader i ca 1 1/2 timme. 
 
 
 
 
 

Kommentera här: