Påskbakelser

publicerat i Allmänt;
 
Smördegbottnar med mascarponefrosting och passionsfruktscurd, lättbakad och med fräscha smaker. 
Jag använde köpt smördeg och gjorde egen passionsfruktscurd, men det finns färdig att köpa om man inte har tid eller lust att stå med det. 
Garnera med färska bär, så gott. 
Dessa bakelser måste serveras ganska omgående eftersom smördegsbottnarna mjuknar om den står för länge och det är ju inte gott, nä det ska vara frasigt som wienerbröd, eller hur? 
Recept under bilden. 
 
 Till detta recept använde jag Eldorados frysta smördegs plattor och jag fick ut 5 bakelser, då använde jag 3 bottnar, men det går bra med 2 stycken också med ett lager fyllning, om man vill göra fler bakelser eller så får man göra mer fyllning.
Börja med att göra fyllningarna. 
 
1 pkt smördegsplattor
 
Passionsfruktscurd
 
60 ml passionsfruktssaft 
4 äggulor
40 gram smör
70 gram smör
 
Gör passionsfruktscurden över ett vattenbad 
Lägg alla ingredienser i en rostfri skål och sätt över en kastrull med sjudande vatten.
Vispa och rör hela tiden tills krämen tjocknar, det tar några minuter.
Häll över i en ren skål och täck över med plastfolie, (över krämen så det ej bildas kondens.)
 
 
 
Mascarpone fyllning 
 
250 gram mascarpone ost( kyld) 
1 dl vispgrädde
3 msk florsocker
1 dl passionsfruktscurd 
 
Vispa ihop alla ingredienser i en skål tills krämen tjocknar och blir spritsbar. 
 
Följ anvisningarna på paketet och grädda smördegs plattorna.
När de är färdiggräddade har de puffat upp,lägg en plåt över dem så de blir platta. 
Dela varje fyrkant i två delar. Spritsa små bollar på första bottnen, lägg på den andra botten och spritsa
Stryk ut ett lager med passionsfruktscurd på den tredje botten innan du lägger den över frostingen. 
Garnera med mascarponefrosting, och färska hallon eller jordgubbar. 
Tänk på att inte låta dem stå för länge i kylskåpet, bäst är att servera direkt när smördegen är frasig. 
Kram Jessie 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :