Hej !
Nu kunde jag äntligen sätta mig ner och skriva receptet. Mjuka kakor med en frosting på är så gott, som tex kärleksmums och morotskaka.
Jag ville prova att baka med nektariner och det blev lyckat, de blev inte för söta, saftiga och mjuka, men man känner inte så mycket smak av nektarinerna men det är samma som morotskaka , jag känner inte att det smakar morot.
Om man vill framhäva smaken så kan man göra en kräm på nektarinerna och bre på kakan, har dock inte gjort det men kan tänka mig att det är gott.
Jag valde också att prova Enchanted Cream som blivit populärt och det var verkligen jättegott, och man kan både färga och smaksätta med vad man vill.
Jag skickade med kakorna till min systers jobb och alla tyckte de var jättegoda.
Så prova, ni kommer inte att bli besvikna :)
 

NEKTARIN OCH PECANNÖTS KAKA

2 stycken rivna nektariner
50 g pecannötter
150 gram vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
170 gram strösocker
130 gram rapsolja
 
FROSTING
 
75 gram Enchanted Cream ( finns att köpa hos välsorterade bakbutiker online)
1 dl mjölk
2-3 msk smörkolakräm ( Antingen gör du egen eller Dulche de leche som funkar precis lika bra )
 
 
SMÖRKOLA
 
100 gram råsocker
225 gram vispgrädde
1 krm flingsalt
140 gram ljus sirap
200 gram rumsvarmt smör
 
Koka upp socker, vispgrädde, sirap, och salt i en kastrull och låt koka till 117 grader. Rör om lite då och då.
Paddla smeten i en assistent tills smörkolan svalnar och tjocknar, tillsätt smöret i omgångar. Låt svalna.
 
 
Sätt ugnen på 175 grader och förbered en fyrkantig form 20x20 cm, alt en rund form
Lägg bakplåtspapper i botten av formen.
 
Riv nektarinerna grovt på ett rivjärn.
Grovhacka peccannötterna.
Rör ihop mjöl, salt och bakpulver i en skål, ställ åt sidan.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Vispa i mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt oljan, lite i taget och vispa väl mellan varje omgång.
Vänd ner de rivna nektarinerna och pecannötterna i smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter, känn med en sticka den ska komma ut torr.
 
Vispa ihop Enchanted Cream med 1 dl mjölk med en elvisp på hög hastighet tills krämen tjocknar.
Smaksätt med ca 3 msk smörkola.
 
Kakan ger 9 stora bitar bakade i en fyrkantig form.
Spritsa och garnera kakan.

Kram Jessie