; jessiesbakery -

Söta pumpabakelser

okt 11, 2018 / 0 kommentarer
 
Söta små pumpabakelser som är lätta att göra till Halloween.
Sätt ihop två stycken minisockerkakor, ringla över citronglasyr och dekorera med en stjälk och blommor av sockerpasta samt några färska bär.
 
RECEPT 8 st små sockerkakor 4 st bakelser 
2 ägg
2 dl strösocker
2.5 dl vetemjöl
100 gram rumsvarmt smör
0.5 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver 
 
GLASYR
Saft av 1 citron
Ca 3-4dl florsocker 
 
Sätt ugnen på 175 grader 
Vispa smör och socker vitt och fluffigt 
Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
Rör ner mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker .
Rör till sist ner mjölken och blanda till en jämn smet.
Fyll smeten i 8 små formar och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter 
Låt svalna helt innan du tar ut dem ur formen.
 
Rör ihop florsocker och citronsaft 
Sätt ihop 2 stycken sockerkakor med glasyr emellan och resten glaserar du kakan med. 
Garnera pumpan efter eget tycke och smak .
Kram Jessie 
 
 
 
Läs mer

Rosa bandet dammsugare med polkgrisströssel

okt 7, 2018 / 0 kommentarer
 
Rosa Oktober, månaden då vi uppmärksammar cancer lite mer än vanligt.
Här kommer receptet på mina rosa dammsugare.
Fyllningen består av kladdkaka och polkagrisströssel och är täckt av marsipan.
Man kan ta i stort sett vilket kladdkaka recept man vill och har man sitt favorit recept så går det alldeles utmärkt.
Här kommer mitt recept på kladdkaka som jag älskar och aldrig misslyckas med.
Receptet ger 20 stycken dammsugare.
 
KLADDKAKA
 
125 gram smält och brynt smör
2 ägg
3 dl socker
1.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver
0.5 tsk flingsalt.
 
ca 2 dl polkagrisströssel som ska blandas i när kakan är klar.
Extra kakao till att få smeten lite lättare att rulla.
 
Sätt ugnen på 150 grader
Smörj en springform på 20 cm och lägg ett bakplåtspapper i botten
Bryn smöret och låt svalna
Rör ihop alla ingredienser och tillsätt smöret och rör om till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
 
Låt kladdkakan svalna helt.
Smula sönder kladdkakan i en skål och tillsätt polkagrisströssel och kakao och rör om med händerna till en fast smet.
Dela smeten i två och rulla ut till korvar, ställ kallt en stund så blir det lättare att rulla in dem i marsipan.
Om smeten är svår att rulla tillsätt mer kakao.
Kavla ut marsipanen så bred som " korvarna" är. Lägg " korven " på marsipanen och rulla över marsipanen runt om.
Skär varje del i 10 bitar.
Smält vit candy melts över ett vattenbad och doppa först den ena änden av dammsugaren i chokladen och sedan polkagrisströssel.
Sätt en glasspinne i ena änden om ni vill ha dem som cakepops.
 
Lycka till
Kram Jessie
 
 
Läs mer