; jessiesbakery -

Mors dag tårta

maj 29, 2018 / 1 kommentarer
 Mor lilla mor vem är väl som du? ingen i hela världen.
 
Grattis i efterskott alla mammor därute, själv fick jag aldrig äran att bli mamma, och nu är det försent. En stor sorg som jag accepterat efter att min syster fick sin son.
Jag har alltid sedan barnsben pratat om att bli mamma men av olika anledningar blev det inte så.
När nästan alla mina vänner skaffade barn så var jag ute och reste istället och fick många fina minnen och upplevelser istället.
Men men nu ska vi prata tårtor.
Till mamma gjorde jag en moussetårta med vit chokladmousse och passionsfrukt panacotta på en kladdkaksbotten, och garnerade med färska hallon och hemmagjorda maränger.
 
Recept under bilden
 
 
KLADDKAKA
 
125 gram smält och brynt smör
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
1.5 dl vetemjöl
3 dl socker
0.5 tsk flingsalt
 
Värm ugnen till 150 grader
Smörj en springform på 20 cm och lägg ett bakplåtspapper i botten.
 
Bryn smöret och låt det svalna
Rör ihop alla ingredienser och tillsätt smöret och blanda.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter
Låt svalna helt.
 
PASSIONSFRUKT PANACOTTA
 
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
2 gelatinblad
2 dl passionsfruktpure ( Finns fryst passionfrukt att köpa)
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter
Koka upp grädde och socker.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen tills det smält.
Häll passionsfruktpuren i gräddblandningen och rör om.
Låt svalna en liten stund.
 
VIT CHOKLADMOUSSE
 
150 gram vit choklad
0.5 msk smör
2,5 dl vispgrädde
2 st äggulor
 
Smält choklad och smör över ett vattenbad,
Ta från värmen och låt chokladen svalna lite. Rör ner en äggula i taget
Vispa grädden ganska löst, men det ska bildas toppar.
Blanda först ner lite av grädden i den smälta chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden.
 
MONTERING
 
Häll passionsfruktpanacottan över kladdkakan i samma form som den gräddats i.
Frys i ca 3 timmar
Häll över den vita chokladmoussen över panacottan och frys i ca 3 timmar
Innan servering låt tårtan tina i kylen ca 2-3 timmar och ca 30 minuter i rumstemperatur.
Garnera med färska hallon och maränger.
 
Kram jessie
 
 
 
 
 
 
 
 
Läs mer

Syrén och panacotta paj

maj 19, 2018 / 1 kommentarer
Nu blommar syrenerna för fullt och det doftar så gott ute. Plockade med mig några hem för att sätta på balkongen och några att baka med.
Det är första gången jag bakar med syrener och det blir väldigt gott, men det får inte ta överhand så det smakar tvål.
Till detta recept så gjorde jag först syrensocker och syrensirap och sen bakade jag drömmar med syrensocker  som är skalet till pajen.
En krämig och krispig paj med smak av sommar, kan man begära mer :)
Recept under bilderna.
 
 
 
 
SYRENSOCKER Recept från Zeinas kitchen
 
Plocka blommorna från sina stjälkar, varva i en burk med socker. Stäng inte locket, låt stå i 3-4 dagar. Skaka på burken med jämna mellanrum tills sockret och blommorna torkat helt.
Du kan välja att sila sockret och slänga blommorna eller behålla dem i.
 
SYRENSIRAP
 
10-15 blomklasar av lila syren
5 dl socker
2 dl vatten
2 krm citronsyra
2 msk vaniljsocker
Några stycken blåbär för färgens skull.
 
Skölj blommorna.
Lägg alla ingredienser, förutom blommorna i en kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löst sig.
Lägg i blommorna, sänk värmen och låt koka i ca 10 minuter. Rör om då och då.
Låt stå och svalna en stund. Sila sedan av och häll sedan i en glasburk eller flaska.
Låt kallna innan du stänger locket, förvara svalt.
 
 
 
DRÖMMAR som smälter i munnen
Sätt ugnen på 150 grader
 
100 gram rumsvarmt smör
2 dl syrensocker ( Jag silade inte mitt socker utan ville ha med blommor i smeten.
2 tsk vaniljpulver
1 dl raps eller mat olja
1 tsk hjortronsalt
4 dl vetemjöl
 
Mät upp smör, socker, och vaniljsocker i en skål.
Vispa ihop till en jämn smet.
Tillsätt olja och hjortronsalt
Tillsätt vetemjölet och vispa ihop tills smeten består av klumpar
Tryck ihop smeten till en enda klump
 
Dela degen i små bitar ca 50 st
Rulla varje bit till en boll och lägg på plåtar med bakplåtspapper
 
Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 20 minuter
Låt svalna.
 
PAJDEG  Recept från My kitchen stories
 
300 gram drömmar
50 gram smält smör
 
Mixa kakorna till smulor och lägg i en skål
Smält smöret och blanda med smulorna
Tryck ut i en 22-23 cm paj form med löstagbar botten och packa degen hårt och upp på kanterna.
Ställ i kylen medan du gör panacottan.
 
VIT CHOKLAD PANACOTTA
 
2 gelatinblad
200 gram vit choklad
2 tsk vaniljpulver
4 dl grädde
2 msk mjölk
ev några blommor av syren
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Hacka chokladen i små bitar eller använd chokladknappar.
Koka upp grädde och vaniljpulver
Lägg i chokladen och rör om tills all choklad har smält
Tillsätt gelatinbladen och rör om väl
Tillsätt ev några syrenblommor
Låt svalna en stund innan du häller panacottan i pajskalet.
Ställ i kylen ca 3 timmar
 
Häll över ett tunt lager med syrensirap och dekorera med syrenblommor som är penslade med äggvita och doppade i socker.
 
 
Hoppas det ska smaka :)
Kram Jessie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Läs mer

Sockerdekorationer till bakverk

maj 17, 2018 / 0 kommentarer
 
Hej!
 
Säljer av mitt weblager till mycket bra priser, först till kvarn så passa på.
 
5-Pack sockernallar med rosa eller blå napp, ca 3 cm. Garnera cupcakes, tårtor eller annat med dessa söta nallar.
20 kr
Söta små sockerfåglar i rosa och blått
20 kr
 
Tar enbart swish
Skickar med posten och enligt postens pristabell
Maila mig det du vill beställa eller lämna meddelande här.
Med vänlig hälsning
Jessie
 
 
 
 
Läs mer

Strut, bägare, pinne eller flytande? Vad föredrar ni?

maj 13, 2018 / 0 kommentarer
 
Min lista :)
1. Strut
2. Bägare
3. Milkshake
4. Glasspinne
 
Vad är er favorit? och vilken smak älskar ni mest ?
 
 
Läs mer

Hemmagjord lavendelglass

maj 13, 2018 / 0 kommentarer
 
En fräsch och god lättgjord glass med smak av lavendel.
Glass är ju ganska dyrt att köpa i affärerna men man kan göra lika god glass själv och utan glassmaskin.
Det enda som behövs är 5 dl grädde, 1 burk kondenserad mjölk och valfri smaksättning.
Den blir helt underbart god och krämig.
Till detta recept använde jag 1 msk torkade lavendelblommor som jag lät dra i kall grädde i ca 2 timmar i kyl.
Sedan är det bara att sila av grädden, vispa upp och sedan i med den kondenserade mjölken och vispa ihop.
Ställ i frys ca 3-4 timmar, klart:)
Jag serverade min glass med färska blåbär.
Gästerna tyckte den var jättegod, så den tog snabbt slut.
Om man inte får tag på torkad lavendel ( jag köpte på Life butiken) kan man använda några droppar lavendel essence som finns hos välsorterade bakbutiker på nätet.
 
Idag blir det att åka till havet en sväng och njuta av det fina vädret.
Kram jessie
Läs mer