Dessa chokladmuffins blev så goda och saftiga och dessutom ett enkelt recept som jag hittade hos Fridas bakblogg  men jag ändrade lite i receptet.
Jag spritsade med vit choklad marängsmörkräm i 3 olika färger, ljusrosa, en nyans mörkare rosa och ljusblå och jag använde samma tyll till alla färger.
Sen tycker jag det är så fint att baka i tulpanformar, och det är bra om man har en muffinsform att baka dem i så de inte flyter ut och blir platta.
Jag har i detta recept använt Varlhona kakao och jag måste säga att det blir mer chokladsmak än ögonkakao, som är billigare.
 
RECEPT
 
75 gram brynt smör ger lite kolasmak
0,5 tsk vaniljpulver
1 dl hett vatten
1 dl mjölk
2 ägg
2,5 dl strösocker
3 dl mjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader
Sätt muffinsformarna i en muffinsplåt
Bryn smöret i en kastrull Det ska bli bärnstensfärgat. Tag sedan av från värmen
Rör ner vaniljpulver, hett vatten, och mjölk
Vispa upp äggen och rör ner dem i smörblandningen
Blanda strösocker, mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål och tillsätt sedan smörblandningen. Vispa ihop till en klumpfri smet.
Fyll formarna till 2/3 i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 16-19 minuter.
 
VIT CHOKLAD MARÄNGSMÖRKRÄM
 
90 gram äggvita
180 gram socker
180 gram osaltat smör, rumstempererad
100 gram vit choklad
 
Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron.
Låt chokladen svalna.
Vispa ihop äggvita och socker. Ställ sedan skålen över ett vattenbad och fortsätt vispa tills att sockret smält.
Tag sedan bort skålen och fortsätt vispa tills du fått en vit och fast maräng.
Tillsätt smöret under omrörning lite i taget. Vispa ordentligt innan du tillsätter mer smör.
Vispa ett par minuter tills frostingen gått ihop sig, tillsätt den smälta chokladen och vispa någon minut.
Nu kan man tillsätta önskad färg och spritsa fint på dina cupcakes.
 
Kram Jessie