Igår bakade jag dessa goda och saftiga kardemumma cupcakes, fyllda med en syrlig rabarbercurd toppade med färska skivade jordgubbar och en fluffig maräng.
De är lagom stora och naggande goda + att de är så smidiga att baka.
Receptet ger 20 stycken cupcakes.
Formarna är stabila och har en glatt insida och de behöver inte stå i en muffinsform när de gräddas.
Jag garnerade med en liten röd sockerros och tunna skal av rabarber som slingrar sig runt, ser nästan ut som ett fint presentsnöre :)
 
Jag tänkte att jag skulle lotta ut 1 pkt med dessa formar och 1 pkt med röda små sockerrosor.
Vill ni delta ?
Isåfall lämna en kommentar om vilka bästa smakkombinationer ni föredrar när ni bakar.
Se längst ner på sidan
Vinnaren presenteras på onsdag kväll.
 
Nu till receptet som finns under bilderna :)

RECEPT
 
KARDEMUMMA CUPCAKES
 
325 gram vetemjöl
400 gram strösocker
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
240 ml mjölk
120 ml rapsolja eller annan vegetabilisk olja dock ej olivolja
1 tsk vaniljpulver
2 tsk malen kardemumma
2 stora ägg
240 ml vatten
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Rör ihop vetemjöl, socker, bakpulver, salt vanilj och kardemumma i en bunke
Rör ihop mjölk, olja, och ägg i en annan bunke .
Tillsätt äggblandningen i de torra ingredienserna och rör om väl, jag använde min flatblandare på min bakmaskin.
Tillsätt till sist vattnet i omgångar på låg hastighet och rör om väl ,skrapa ner smeten från kanterna på bunken så att all smet blandas.
 
OBS smeten ska vara tunn.
 
Fyll dina cupcakes till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
 
RABARBERCURD
 
250 gram rabarber
1.5 dl socker
0.5 dl vatten
1 msk maizena
2 msk citronsaft
3 äggulor
30 gram smör
 
Skiva rabarbern i små bitar.
Lägg i en kastrull med vatten och socker och låt koka sönder i ca 5-10 minuter
Blanda maizena och citronsaft och rör ner
Dra av från värmen. Tillsätt äggulorna och smöret under omrörning. Ställ tillbaka kastrullen på plattan på låg värme. Rör hela tiden tills curden tjocknat.
 
ITALIENSK MARÄNG Recept Roy Fares
 
125 gram äggvita ca 4 ägg
50 gram vatten
210 gram sreösocker
 
Koka upp vatten och socker till 121 grader, när den når 110 grader, vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp.
Häll med en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på högsta hastighet. Fortsätt vispa tills marängen är kall.
 
Gör ett litet hål i varje cupcake och fyll med rabarbercurd.
Spritsa en ring med maräng runt om och fyll med några skivade jordgubbar.
Garnera med tunna skal av rabarber och jordgubbe eller garnera efter eget tycke och smak.
 
 
Cupcakesformar och minirosor att vinna :)
Kram jessie