Bakade denna Budapest tårta till min födelsedag och jag ville ha något annat i än det vanliga och då blev det banan ananas och apelsin och i marängen rostad kokos.
Jag ritade upp två hjärtan ca 20x25 cm på ett bakplåtspapper och spritsade täta strängar innanför det ritade hjärtat och på det andra hjärtat spritsade jag små täta toppar som täckte hjärtat.
Det ska vara en botten och ett lock med fyllning emellan.
Använd gärna en mall så att de blir lika stora, jag använde min pajform.
 
RECEPT
Maräng med kokos
 
6 äggvitor
3 dl socker
3 1/2 dl riven kokos
4 msk potatismjöl
 
Fyllning
3 dl lättvispad grädde
1 dl mascaroneost
1 tsk vaniljpulver
1 stor banan
2 dl krossad ananas
1 apelsin
Smält choklad att ringla över
 
Sätt ugnen på 175 grader
Rosta 2 1/2 dl av kokosen i en torr stekpanna under omrörning.
Vispa äggvitorna med 1 dl av sockret till en maräng. När marängen är fast och glansig så häll i resten av sockret och vispa ytterligare i 2-3 minuter.
Blanda rostad kokos och potatismjöl. Vänd ner blandningen i marängen.
Spritsa marängen som hjärtan ( se beskrivning ovan )
Strö över resten av kokosen
grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Marängen ska inte bli för torr.
 
Vispa grädden till mjuka toppar, och vispa ner mascarpone osten och vaniljpulvret
Skiva bananen, och skär bitar av apelsinen.
Lägg bottnen på ett fat och spritsa eller bred på grädden, sprid ut frukterna.
Lägg på den andra toppiga botten och pudra med florsocker och spritsa över smält choklad.
Naturligtvis kan man ha mer apelsin och banan om man vill, men detta var det jag hade hemma :)
Jag fick maräng över som jag spritsade små rundlar av och la i frysen.
Kram Jessie