Även att det är semester, varmt och svettigt måste jag baka för det går inte att låta bli. Det är inte det att jag vill vräka i mig en massa godsaker utan för att det är en tillfredställande och avstressande.
Om ni undrar vad jag gör med allt så har jag delat ut till grannar ,vänner och fryst in.
Idag blev det en no bake paj som passar bra när det är varmt i köket.
Pajen är bakad med cookie Maryland med smak av choklad och hasselnötter som jag mixat till smulor och blandat med smält smör.
Själva fyllningen är en underbart god och krämig fudge gjort av Varlhona dulcey blond choklad som har en smak av smörig, rostig, och inte för söt för att övergå till en smak av mördeg och en nypa salt.
Varlhona choklad är av mycket bra kvalitet och finns i många goda smaker, enda nackdelen är väl att de är ganska dyra, men det tycker jag är värt.
Finns att köpa i välsorterade matbutiker eller online.
 
En klick grädde och skivade bananer till blev pricken över i:et, så gott och det smälter i munnen.
Jag bakade en liten paj i en 15 cm pajform och det blev Fudge över, men det kan man spara och ha till tex fyllning i cupcakes eller varför inte fyllning i chokladbollar :)
ALT gör ni en större paj men då får ni dubbla pajdegen och den blir inte lika hög.
 
 
 
Recept
 
10 st kakor
30 gram smält smör
 
FUDGE
 
200 gram Varlhona choklad
50 gram vit choklad
1/2 burk kondenserad mjölk
25 gram smör
 
Mixa kexen i en matberedare eller för hand.
Smält smöret  och blanda till en fast deg
Tryck ut i formen och upp på kanterna.
Ställ kallt i kylen medan du gör fudgen.
 
Smält chokladen tillsammans med den kondenserade mjölken och smöret över ett vattenbad.
Rör om väl tills allt är blandat och chokladen smält.
Häll smeten över pajdegen och sätt in kylen för att stelna.
Servera med vispad grädde och skivade bananer.
 
 
 
Nu ska jag snart åka in till Göteborg och strosa runt på stan.
Kram Jessie