Nu är det äntligen semester och ska strax åka till Apelviken i Varberg där vi hyrt en stuga. Det ska bli så skönt att bara få koppla av och vädret ser åt att hålla i sig.
Jag har packat ner lite bakgrejer så man kan baka lite gott och det vill man ju alltid:)
Vad ska ni hitta på för roligt i sommar ?
Häromdagen gjorde jag denna goda fudgepaj med smak av salt kola och det går inte att sluta äta, livsfarligt och ihop med glass och färska bär ska vi inte tala om, mums :)
Eftersom fudge är väldigt sött så gjorde jag ett pajskal utan socker.
Receptet ligger under bilderna.
RECEPT
Pajdeg
 
3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 kryddmått salt
3 msk kallt vatten
 
Topping
 
Hackade peccannötter
 
 
Salt smörkola fudge
 
150 gram vit choklad
125 gram smör
1 burk sötad kondenserad mjölk
1.5 dl ljust muskovado socker
2 msk sirap ljus eller mörk
1 tsk vaniljpulver
1 tsk flingsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader
Mät upp mjöl i en skål. Lägg i tärnat smör och rör ner vatten och salt.
Arbeta ihop detta till en deg och tryck ut i en form 22-24 cm.
Ställ kallt i kylskåp ca 30 minuter. Förbered fudgen under tiden.
Ta fram pajen och grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Låt svalna helt.
 
Grovhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt kondenserad mjölk. sirap, socker, vanilj och salt.
Rör om väl tills allt är blandat och koka under ständig omrörning i botten ca 10 minuter
Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills den smält.
Låt svalna en stund innan du häller fudgen i pajskalet.
Toppa med hackade peccannötter
Ställ kallt så den stelnar men låt den sen stå framme i rumstemperatur så blir den godare och lättare att skära.
Servera med glass, grädde och färska bär.
 
Kram Jessie