Jag brukar nästan aldrig baka småkakor men blev sugen på jitterbugg kakor som min mamma alltid bakade när jag var barn och för lite mer julfeeling så smaksatte jag marängen med mintessence och strödde på polkagrisströssel. 
Dessa blev så goda och de smälter i munnen. Måste nog baka en laddning till😋
Prova ni kommer inte ångra er... 
 
RECEPT ca 15 kakor
Sätt ugnen på 175 grader
 
Mördeg
135 gram vetemjöl 
0.5 dl strösocker 
100 gram smör Rumsvarmt
1 äggula
 
Nyp ihop alla ingredienserna till en deg på ett bakbord eller i en bunke. Överarbeta inte degen. Ställ i kylen i 30 minuter. 
 
Maräng
1 äggvita 
0.5 dl strösocker 
1-2 droppar mintessence
 
Börja med att vispa äggvitan till ett vitt skum och tillsätt sedan sockret i omgångar till marängen blivit glansig och fluffig
Tillsätt mintessence och vispa ner i marängen. 
 
Kavla ut degen till en avlång platta på en bakmatta och lägg över plastfolie så blir det lättare att kavla. 
Stryk ut marängen på mördegen och toppa med strössel
Rulla ihop degen på långsidan och ställ kallt i ca 15 minuter så blir det lättare att skära 1.5 cm breda bitar. 
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 10-12 minuter. 
 
Njut av de nybakade jitterbuggarna😋
Kram Jessie