Hej!
 
Här kommer ett recept på en lättbakad och god paj med smak av kardemumma, päron och vit choklad panacotta.
 
BOTTEN
200 gram digestivekex
100 gram smält smör
1 tsk malen kardemumma
 
PANACOTTA
100 gram vit choklad
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
 
KARAMELLISERADE PÄRON
 
1 Burk inlagda päron
50 gr smör eller mer efter behov
 ca 1 dl socker
 
TOSCABOLLAR till dekoration
 
50 gram smör
1 påse mandelspån ca 50 gram
1 msk mjöl
1 msk mjölk
0.75 dl socker
 
Sätt ugnen på 175 grader
Krossa digestivekexen fint, gärna i en matberedare.
Tillsätt kardemumman
Smält smöret och blanda med smulorna
 
Tryck ut smuldegen i en 20 cm springform, och en bit upp på kanterna.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter
Låt svalna.
 
Hacka chokladen i små bitar
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter
Koka upp grädden och rör ner chokladen . Tillsätt gelatinbladen och rör om.
 
Dela päronen i klyftor. Smält smör i en stekpanna och tillsätt socker , lägg i päronen och stek dem några minuter  i socker och smörblandningen, låt dem svalna
 
Häll Panacottan i skalet och lägg i päronen.
Låt stå i kylen i 3-4 timmar
 
Smält smöret till Toscabollarna
Ta bort från plattan och rör ner övriga ingredienser
Låt svalna i rumstemperatur och rulla sedan till bollar och garnera pajen med.
Jag garnerade även med Panacotta bollar. De är gjorda i en silikonform.
 
Hoppas ni tycker om den
Kram jessie