Nötter, choklad och äpplen är en underbar kombo som passar bra nu till höst.
En No Bake Paj med en botten av Hasselnötter och choklad Cookies som mixats i en matberedare, fylld med karamelliserade äppelskivor och mjölkchoklad ganache( Marabou Helnöt)
 

Receptet är mitt eget som jag knåpade ihop i helgen, inget avancerat men den blev gudomligt god.
 
Räcker till ca 6 små formar eller en stor ca 18-20 cm
 
1 1/2 paket Ica Cookies choklad och hasselnötter
200 gram Marabou Helnöt
1 dl grädde
2 äpplen skivade
Ca 1 dl hackade hasselnötter
smör
socker (Efter eget tycke och smak)
 
Kör kakorna i en matberedare en stund tills det blir en smet
Tryck ut degen i formarna med löstagbar botten.
Ställ dem i frysen.
 
 Skiva äpplena ganska tunt och stek dem tillsammans med hackade hasselnötter i brynt smör och socker, tills de blivit mjuka.
Låt svalna.
 
Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål. Värm grädden tills du ser första bubblan, häll grädden över chokladen och låt stå en stund innan du rör tills all choklad smält. Rör ner en liten klick smör ca 1 tsk.
Fördela äppelskivorna i pajformen och häll över chokladganachen. Låt svalna i kylskåp.
Garnera med torkade äppelskivor, och hasselnötter doppade i smält socker.
 
 
 
Hoppas ni också tycker om denna goda No Bake Paj
Kram Jessie