

;
Jessie heter jag och är en smålänning som bor i Kungsbacka. Älskar att baka och gör det så ofta jag kan och hinner. Min personliga stil är rustikt och helst ljusa pastellfärger. Jobbar just nu på ett Cafe. Följ mig gärna på Facebook och Instagram
Jag älskar peccannötter och denna rulltårtan blev så god så jag var tvungen att behärska mig för att inte äta upp hela själv.
Den är lätt och smidig att göra, det enda negativa är ju att det är så dyrt med peccannötter, men men ibland måste man kosta på sig. :)
RULLTÅRTA
3 ägg
2,4 dl socker
3 msk kallt vatten
1 tsk bakpulver
2.4 dl mjöl
2 dl hackade pecannötter till ganering
1 dl florsocker, för att pudra kökshanduken med
FYLLNING
2,4 dl socker
3.5 dl ljus eller mörk sirap
4 ägg
4 msk smält smör
5 dl hackade pecannötter
Medans rulltårtan svalnar så är det dags att göra fyllningen.
Rör ihop alla ingredienser och häll smeten i en ugnssäker form ca 22 cm och baka i ca 40-50 minuter. Rör om var 10 minut. Den är färdig när den tjocknat. Ta ut den från ugnen och rör om och låt svalna i 10 minuter.
Rulla ut rulltårtan och bred på peccannötsfyllningen, och rulla ihop den igen ( utan handduken)
Förvara den i kylskåp,.
Går jättebra att frysa.
Använd gärna en form utan löstagbar kant, annars glöm inte att klämma dit ett bakplåtspapper eller folie, så att fyllningen inte sipprar ut i ugnen.
Kram Jessie