Fick en beställning om att baka till en Babyshower. Jag fick fria händer både till smak och utseende, och valde uggla och naturtema, tycker det är så fint.
Mördegskakor, ekollon pops, mini tartelett med kola och lingon, och mini morotsmuffins.
 Våningstårta med jordgubbar och vanilj.
Dessa mördegskakor är lätta att baka och degen är bra om man vill baka kakor som håller formen och inte flyter ut när man gräddar dem.
 
Recept och beskrivning under bilderna
 
 
 
Mördegskakor som håller formen.
175 grader i ca 8-10 minuter.
 
250 gr smör rumsvarmt
170 gr florsocker
1 medium ägg
385 gr mjöl
100 gr maizena
1 tsk vaniljpulver
1 tsk salt om du använder osaltat smör
Chokladpellets ( Odense choklad) till ögon
Hela mandlar till näbb
 
 
Sikta ihop mjöl, maizena, vanilj och salt i en skål,
Vispa ihop smör och florsocker men INTE så det blir för mjukt och krämigt, ca 5 min. det ska inte komma in för mycket luft.
Jag använder min flatblandare till det.
Tillsätt 1 tsk av mjölblandningen tillsammans med ägget och blanda ihop väl.
Tillsätt sedan mjölblandningen  OBS 1 msk åt gången tills allt är blandat.( Det tar lite tid)
Skrapa ner smet från kanterna efter du hällt i hälften av mjölet.
Blanda precis så det har gått ihop, för mycket arbetande eller för mycket mjöl gör kakorna flagiga.
Dela degen i 2 bitar och lägg i påsar i kylen i ca 30 minuter eller frys in.
Kavla ut degen ca 3-4 mm tjock och stansa ut kakorna.
Förvara dem i kylen i ca 10 minuter innan du gräddar dem.
Grädda i mitten av ugnen.175 grader ca 8-10 minuter.
 
Jag använde en rund form ca 7-8 cm i diameter.
När du stansat ut rundlar så rulla små bollar som ska vara ögon, tryck dit chokladpellets.
Tryck dit mandeln som är näbben
Gör ett sicksack mönster med en kniv eller liknande som vingar,men tryck försiktigt så det inte går igenom degen.
Pensla med kakao på vingarna.
Dela mandlarna i små avlånga bitar som ska vara klor.
Låt dem stå kallt i 10 minuter innan du gräddar dem.
 
Och här kommer tårtan och resten av bakverken
 
 
Kram Jessie