Njuter av min lediga vecka, så skönt att bara få strosa runt i morgonrocken hur länge man vill, pyssla och baka till Jul.
Mina julklappar är klara förutom till min systerson som är 9 år, jag vet inte vad jag ska köpa till honom och han vet inte ens själv vad han önskar och då blir det inte lätt.
Idag ska jag posta en julklapp till min barndomsvän Tanja som bor i Ljusdal och som ligger 80 mil från mig, så det blir inte så ofta vi kan träffas, vilket är tråkigt, saknar henne:)
 
 
I går bakade jag en krämig och god vit choklad Panacotta paj med digestivebotten och krossade polkagrisar.
Ibland vill man baka något som går fort och är smidigt och till denna paj behövs ingen ugn.
Perfekt och gott till julfikat eller som dessert efter julmaten, om man orkar äta mer:)
Recept under bilderna:)
 
 
 

DIGESTIVEBOTTEN
 
10 st digstivekex
75 gram smör
 
VIT CHOKLADPANACOTTA
 
5 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
0,5 dl strösocker
3 gelatinblad
polkagriskarameller till topping
 
Smält smöret.
Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare.
Rör ihop smulor och smält smör till en smet.
Tryck ut smeten i en form med löstagbar form ända upp till kanterna.
Ställ i frysen medan du gör Panacottan
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
Hacka chokladen i små bitar eller använd chokladpellets.
Sjud grädde och socker i en kastrull tills sockret smält, Lägg i chokladen och rör om tills all choklad smält.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen.
Låt svalna innan du häller det i pajskalet.
Ställ i kylen några timmar tills den stelnat
Krossa polkagrisar och strö över pajen.
Garnera med ev polkagriskäppar.
 
Njut :)
Kram Jessie