; jessiesbakery -

Julmiddag i Särö

dec 26, 2017 / 0 kommentarer
Långbordet dukat för den traditionella Juldagsmiddagen, då vi alla träffas hos min morbror och hans sambo Eva.
Lite vin, tilltugg och mingel innan maten
Traditionellt på juldagen är Toscapäron och grädde till efterrätt och till varmrätten serverades kalkon, hasselbackspotatis, gräddsås och vinbärsgelé. Så gott :)
 
Syster Yster och mosters busfrö
Mamma och min morbrors sambo
Juldagens Outfit blev blusen från Kapphal, byxor från en second hand butik i Göteborg och skor från Din Sko som jag haft i min ägo ca 5 år.
 
Lite stökigt i bakgrunden, då sladdarna från skrivaren och datorn trasslat ihop sig,, sorry:)
 
Läs mer

Winter wonderland cake

dec 22, 2017 / 0 kommentarer
 
En riktigt smarrig jultårta med saftiga chokladbottnar med apelsinsmak som är fylld med salt dulche deleche nötkrämsganache och spacklad med vit choklad 
Garnerad med renar av marsipan .Tårtan ska vi mumsa på i julhelgen 
Sitter på bussen hem från jobbet och ska jobba några timmar imorgon också och senare blir det uppesittarkväll med Bingolotto. 
Då ska vi äta grönkålspaj och till efterrätt blir det Panacotta 
Kan tänka mig att det råder fullt upp nu i hemmen  med mat, bak, julklappar och mycket mer men stressa inte det blir bra ändå huvudsaken är att man får vara tillsammans med sin familj släkt o vänner.
Men man får skänka en tanke till alla som inte har någon och sitter ensam eller hjälpa till om man har möjlighet. 
Vill ni baka denna goda tårta så finns receptet här under
 
 
 
 
 
 
 RECEPT
 
Chokladbotten
 
5,5 dl mjöl (330g)
6 dl socker (510g)
3 dl kakao (120g)
2 tsk bakpulver (10g)
1,5 tsk bikarbonat (7.5g)
1 tsk salt (6g)
2,5 dl mjölk (250g)
150 g smält smör
2 ägg (110g)
2 tsk vaniljsocker (6g)
2,5 dl kokande apelsinsaft (250g
Rivet skal av 1 apelsin
 
 
 
 
 
CHOKLADBOTTEN
Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.
Tillsätt mjölk, ägg ,apelsinskal  smör och vanilj. Vispa tills allt är väl blandat.
Häll sist i det kokande saften försiktigt  (så du inte bränner dig) och kör sedan smeten på hög hastighet i ca 2 minuter.
Fördela smeten i 4 formar på 15 cm och grädda på 175 grader i 20 25 minTesta med en sticka, den ska vara smetfri.
Låt kakan stå kvar i formen ca 10 min innan du stjälper upp den.
 
FYLLNING OCH SPACKLING
 
Hasselnötskräm ganache 
 
2 pkt 400 gram hasselnötskräm 
175 gram vispgrädde
 
Lägg nötkrämen i en rostfri bunke. Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar. Häll grädden över krämen och rör om väl. Låt stå i rumstemperatur tills den svalnat 
 
1/2 burk Dulche de Leche
1 - 2 nypor flingsalt 
 
 VIT CHOKLAD GANACHE 
 
200 gram vit choklad
1 dl vispgrädde
 
Hacka chokladen i små bitar eller använd chokladpellets 
Värm grädden tills den nästan kokar och häll över chokladen och rör om väl. Låt svalna och tjockna något innan du spacklar tårtan .
 
Lägg den första bottnen på en tårtbricka och bred ut dulche de Leche, strö över flingsalt
Lägg på den andra bottnen och bred på ett lager med hasselnötskräm
Lägg på den tredje bottnen och bred på ännu ett lager av Dulche de Leche och flingsalt och till sist den fjärde botten. Ställ i kylen eller frysen innan du spacklar med hasselnötsganache runt om hela tårtan.
Till sist spacklar man på den vita chokladen för en vintrig look.
Strö över glitterflakes, krossade maränger och dekorera med marsipanrenar eller garnera efter eget tycke o smak.
Tänk på att ta fram tårtan 1 timme innan den ska serveras.
GOD JUL önskar jag er alla
Kram Jessie 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Läs mer

Juligt sovrum

dec 20, 2017 / 0 kommentarer
Mitt sovrum har fått sig en dos av Jul. 
Man kan göra sin tråkiga 60 tals lägenhet mysig med små enkla medel.  
Det enda som är nyinköpt är rumsgranen och stjärnan i fönstret. 
Påslakan och sängkappa från Ellos som jag köpte för några år sedan 
Nu ska jag iväg och handla ingredienser till julgodis
Önskar er en bra dag
Kram Jessie 
 
Läs mer

Piffa och pynta i min lilla 2:a

dec 18, 2017 / 0 kommentarer
 
 
En stilfull tulpanbukett som pryder vardagsrumsbordet.
Jag köpte 3 stycken fina snöflingor på IEM som egentligen ska hänga i fönstret och det gör 2 av dem, men den  tredje satte jag över en vas och stack i tulpaner och lite grönt, fungerar fint som stöd för blommorna.
IEM har så mycket fint så jag blir helt sjuk när jag går in där.
Här i Kungsbacka har vi även DIMODA och den butiken är underbar. Jag köpte två fina julklappar till min syster igår och jag vet att hon kommer bli mycket glad.
Just nu kan man vinna ett presentkort på 5000 kr hos Dimoda, det man ska göra är att slänga ihop en slogan eller ett rim som passar butiken tagga 3 vänner på Instagram och gilla deras sida.
Jag håller tummarna för mig själv, vet precis vad jag ska köpa om jag vinner:)
Nu ska jag kolla på några avsnitt av OUTLANDER så spännande serie
Kram Jessie
Läs mer

Vit chokladpanacotta toppad med polkagris

dec 18, 2017 / 0 kommentarer

Njuter av min lediga vecka, så skönt att bara få strosa runt i morgonrocken hur länge man vill, pyssla och baka till Jul.
Mina julklappar är klara förutom till min systerson som är 9 år, jag vet inte vad jag ska köpa till honom och han vet inte ens själv vad han önskar och då blir det inte lätt.
Idag ska jag posta en julklapp till min barndomsvän Tanja som bor i Ljusdal och som ligger 80 mil från mig, så det blir inte så ofta vi kan träffas, vilket är tråkigt, saknar henne:)
 
 
I går bakade jag en krämig och god vit choklad Panacotta paj med digestivebotten och krossade polkagrisar.
Ibland vill man baka något som går fort och är smidigt och till denna paj behövs ingen ugn.
Perfekt och gott till julfikat eller som dessert efter julmaten, om man orkar äta mer:)
Recept under bilderna:)
 
 
 

DIGESTIVEBOTTEN
 
10 st digstivekex
75 gram smör
 
VIT CHOKLADPANACOTTA
 
5 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
0,5 dl strösocker
3 gelatinblad
polkagriskarameller till topping
 
Smält smöret.
Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare.
Rör ihop smulor och smält smör till en smet.
Tryck ut smeten i en form med löstagbar form ända upp till kanterna.
Ställ i frysen medan du gör Panacottan
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
Hacka chokladen i små bitar eller använd chokladpellets.
Sjud grädde och socker i en kastrull tills sockret smält, Lägg i chokladen och rör om tills all choklad smält.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen.
Låt svalna innan du häller det i pajskalet.
Ställ i kylen några timmar tills den stelnat
Krossa polkagrisar och strö över pajen.
Garnera med ev polkagriskäppar.
 
Njut :)
Kram Jessie
 
 
 
 
 
Läs mer