Jag älskar Varlhonas choklad och min favorit är Dulcey Blonde som har en krämig konsistens och en intensiv smörig och rostad ton som lämnar en eftersmak av kex och salt och tillsammans med en god kladdkaka som är bakad med brynt smör och färska syrliga hallon, ja då kan inget gå fel :)
 
 
 
En lättbakad och mycket god tårta med Varlhona dulcey panacotta och kladdkaks botten, och färska hallon, men alla bär passar bra. 
Jag garnerade med panacotta bollar, sockerrosor och choklad dekor runt om.
RECEPT 20 cm tårta
Kladdkaksbotten 
 
Sätt ugnen på 150 grader 
Lägg bakplåtspapper i botten på en 20 cm springform
 
125 gram brynt smör 
4 msk kakao 
3 dl socker
2 ägg
1.5 dl vetemjöl 
0.5 tsk flingsalt
 
Bryn smöret tills det blir bärnstensfärgat och låt svalna 
Rör ihop alla ingredienser i en skål och tillsätt smöret, rör om väl. 
Häll i formen och grädda i ca 20 minuter i mitten av ugnen. 
 
Dulcey blond panacotta  Dulcey blond choklad finns hos bla lyckas med mat. 
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad 
200 gram dulcey choklad 
 
Hacka chokladen i små bitar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 mig. 
Koka upp grädden och chokladen i en kastrull, lägg i gelatinbladen och rör om väl. 
 
Ta bort bakplåtspappret från kladdkakan och lägg tillbaka i formen. 
Häll panacottan över, spara ev lite om du ska göra bollar (mousse form  och den finns hos lyckas med mat.)
Ställ i kylen och låt stelna. Garnera med färska bär, sockerblommor och ev panacottabollar. 
Till dekoren runt om tårtan är det gjort av candy melts som finns att köpa hos välsorterade bakbutiker. 
Anledningen till att jag använder candy melts är att du slipper temperera chokladen  
Njut☺️
Kram Jessie