; jessiesbakery -

Paj med en krämig Mascarpone fyllning och färska bär

aug 13, 2017 / 1 kommentarer
 En god paj som inte är för söt.
 
 
Dessa små pajer som är fyllda med en god  Mascaponekräm med färska bär är lätta att göra och man kan äta dem nästan direkt.
 
 
Börja med att göra pajskalet som har 4 ingredienser.
Mjöl, smör, socker och ägg och lite muskonöt krydda.
 

 225 gram mjöl

120 gram osaltat smör, kallt

1 msk strösocker

1/4 tsk malen muskonöt ( Kan uteslutas om man inte tycker om den kryddan)

1 ägg

 

Blanda och nyp ihop mjöl och smör till en smulig deg på ett mjölat bakbord.

Tillsätt socker och muskonöt och mixa ihop

Tillsätt ägget och använd fingrarna för att blanda samman allt till en deg.

Lägg degen i kylskåpet i 30 min och under tiden den får vila så är det dags för att göra den krämiga Mascarpone fyllningen.

 

250 gram mascarpone

250 ml vispgrädde

50 gram florsocker

 

Lägg alla ingredienser i en skål och vispa upp tills den blir krämig, fluffig och bildar toppar

Jag använde små formar med löstagbar botten ca 10 stycken ,men det går naturligtvis bra med en form som är 20-23  cm i diameter och som helst har en löstagbar botten.

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, ca 5 mm tjock.

Lägg degen över formen och tryck ut.

Nagga med en gaffel.

Lägg på folie eller ett bakpapper över pajen och fyll med ärtor, för att förhindra att pajskalet åker ner under gräddningen.

Grädda i 10 minuter i 175 grader.

Ta bort ärtorna och grädda ytterligare i 10 min, till den har fått lite färg.

Låt kallna.

Fyll skalet med krämen och bred ut till ett jämt lager, spara lite till att spritsa runt om.

Garnera med färska bär, och pudra över med lite florsocker.

 

 
Kram Jessie

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer

Moussetårta med Varlhona Dulcey choklad

aug 6, 2017 / 0 kommentarer
 Jag älskar Varlhonas choklad och min favorit är Dulcey Blonde som har en krämig konsistens och en intensiv smörig och rostad ton som lämnar en eftersmak av kex och salt och tillsammans med en god kladdkaka som är bakad med brynt smör och färska syrliga hallon, ja då kan inget gå fel :)
 
 
 
Läs mer

Ruffle Cake med björnbärsmousse och mjölkchokladfrosting

aug 6, 2017 / 1 kommentarer
 
 

 
 
 
 
Läs mer

Vintage Älvtårta

aug 3, 2017 / 0 kommentarer
 
Hej alla!
Semestern är snart slut, och regnet öser ner, så då blir det till att baka istället.
Gjorde en liten 15 cm tårta med röda vinbär och rabarbermousse, apelsincurd, rårörda vinbär och apelsingrädde på vaniljbottnar.
Tårtan är täckt med remsor av sockerpasta, sk Ruffle cake.
Dekorerad med en utslagen pion av gumpaste och en liten vintage älva.
 
 
 
 
TÅRTBOTTNAR
Dessa bottnar använder jag alltid och de blir saftiga, luftiga och stabila.
 
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1.5 dl potatismjöl
0.5 dl vatten
0.5 dl olja
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
 
Dela upp smeten i 2 stycken 15 cm formar.
Grädda i ca 35-40 min i 175 grader.
 
MOUSSE
3 dl röda vinbär och rabarber i bitar
4 gelatinblad
2 dl grädde
100 gram Philadelphiaost
1 dl florsocker
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min
Koka upp vinbär och rabarber i en kastrull, låt koka några minuter så saften släpper.
Pressa ut saften i en sil, tänk på att mycket hamnar under silen.
Häll tillbaka ca 2 msk av saften i kastrullen och rör ner gelatinbladen.
Häll tillbaka i den avsvalnade puren
Vispa Philadelhiaost och florsocker
Vispa ned purén.
Vispa 2 dl grädde och vänd ner i smeten
Låt stå någon timme i kylen.
 
APELSINCURD
Jag dubblade detta recept och vill man inte göra egen finns det att köpa.
 
1 st apelsin, saft från hela och zest från halva
1 st lime, saft
25 gram smör
0.75 dl strösocker
1 st äggula
1 st ägg
 
Koka upp vatten i en stor kastrull till ett vattenbad för att sjuda curden
Riv zesten från apelsinen och pressa ur saften från apelsin och lime.
Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, äggula, ägg, apelsinsaft. limesaft och zest
Ställ kastrullen i vattenbadet  och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 min. Låt svalna
 
RÅRÖRDA VINBÄR
 
Här tog jag på en höft men ca 2 dl vinbär och ca 2 msk socker och rörde om.
 
APELSINGRÄDDE
 
2 dl vispad grädde
3-4 msk apelsincurd
 
Jag fyller alltid mina tårtor i en hög form samma mått som bottnarna.
Klä med plastfolie.
Lägg på första bottnen, stryk ett lager med apelsincurd och sen ett ganska tjockt lager med mousse och rårörda vinbär.
Lägg på andra bottnen, fyll med apelsingrädde
Lägg på tredje bottnen, stryk ut ett lager med apelsincurd, fyll med mousse och rårörda vinbär och till sist den fjärde bottnen.
Plasta in och låt stå i kylen tills nästa dag, då den satt sig.
 
Spackla tårtan med marängsmörkräm och täck med sockerpasta.
Skär remsor som ser ut som bågar, lite ojämnt och klistra fast med vatten eller ätbart lim.
Börja uppifrån och gå nedåt.
Pensla med lite guldglitter på volangkanterna.
Dekorera efter eget tycke och smak.
 
Kram jessie
 
 
 
Läs mer