Hej!
Mirror Glaze tårtor har ju blivit mycket populärt och det beror nog på den ryska tårtkonstnären Olga Noskova som gör så underbart fina tårtor, rena rama konstverken.
Jag ville testa och googlade runt för att hitta ett bra recept på hur man gör Mirror Glaze.
Det var inte så svårt som jag trodde och övning ger ju färdighet.
Denna tårtan är fylld med mango panacotta och hallonmousse och smakar ljuvligt.
Det krävs att man har tid för det är ganska många moment att göra så förbered så mycket det går och läs igenom receptet noga.
Jag garnerade med färgad choklad ,sockerblomma och färska hallon.
Recept under bilden
 

RECEPT
 
Tårtbotten
5 ägg
100 gr socker
100 gr vetemjöl
 
Mango panacotta
 
4 blad gelatin
250 gr mangopure
250 gr grädde
0,5 rivet citronskal
100 gr råsocker
 
Hallonmousse
 
50 gr italiensk maräng
100 gr grädde
1 blad gelatin
40 gr vit hackad choklad
90 gr hallonpure
0.5 citron, saft
 
Hallonglaze
 
150 gr vatten
300 gr socker
300 gr glykos
170 gr kondenserad mjölk
300 gr vit choklad
22 gr gelatinpulver
125 gr vatten
150 gr aprikosmarmelad
50 gr hallonpure
 
Tårtbotten
Vispa ägg och socker i ett vattenbad till 60 grader, häll i en vispbunke och vispa smeten kall.
Vänd därefter ned mjölet med stora luftiga tag.
Fyll i en tårtring eller form ca 15-18 cm
Grädda i 190 grader i ca 18 minuter.
 
Mangopanacotta
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp mango, grädde socker och citronskal.
Tillsätt gelatinbladen.
Häll upp i en tårtring eller en form med löstagbar kant ca 15-18 cm och frys panacottan.
 
Hallonmousse
Gör först en italiensk maräng
 
300 gr strösocker
100 gr vatten
150 gr äggvita
 
Koka upp socker och vatten till 120-125 grader. Börja vispa äggvitan när sockerlagen är 110-115 grader.
Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan . Låt den gå på lägsta växeln när ni häller ner sockerlagen. Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kall.
 
 
Vispa 50 gr grädde lätt och ställ i kyl.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka sedan upp 50 gr grädde och slå det över den hackade chokladen. Låt svalna till 28 grader
Smält lite hallonpure och citronsaft i micron
Blandas med resten av hallonpuren. tillsätt sedan chokladblandningen ,italiensk maräng samt den lättvispade grädden till en mousse.
 
Hallonglaze
 
koka 150 gr vatten, socker och glykos till 103 grader. rör ner chokladen tills smeten är helt slät. Tillsätt sedan kondenserad mjölk, gelatin utblandat med 125 gr vatten , aprikosmarmelad och hallonpure. Mixa slätt med en stavmixer, förvaras i kyl och glaseras vid en temperatur av 35 grader.
 
Montering
Skär en tårtbotten ganska tjock och lägg i botten på tårtringen.
Fyll på med lite hallonmousse i tårtringen och lägg därefter ned pannacottan. Avsluta med mer hallonmousse och frys in över natten.
 
Glasera tårtan och garnera efter eget tycke och smak.
Kram Jessie