Pavlova tårta med färska hallon,vinbär,och granatäpple

 
 
Hej!
Vill börja med att önska alla ett Gott nytt år och att alla era drömmar och förväntningar för 2016 blir som ni önskar:)
Själv så har jag gett mig flera nya löften som jag ska försöka hålla och det är att jag ska börja träna, äta mer hälsosamt, och att våga ta för sig mer av livet.
Jag ska köra med LCHF som jag gjorde för 2 år sedan, då jag tyckte det var jättebra och ganska lätt.
Anledningen är ju inte bara att gå ner i vikt, en annan anledning är att jag både såg och kände andra positiva förändringar.
Jag såg piggare ut, ögonen blev klarare, huden och håret blev bättre, magen mådde bättre, jag fick mer energi och då undrar ni säkert varför jag slutade med det? Jo, jag åkte till Grekland på semester och kunde inte hålla mig ifrån alla godsaker där, och när jag kom hem hade lusten till att fortsätta försvunnit.
Våren 2014 fann jag min passion i att baka och helst tårtor, och då var det inte lätt att tänka i sunda banor, eftersom jag hela tiden provade nya smaker och nya ingredienser och året efter bestämde jag mig för att utbilda mig till konditor och då blev det ännu svårare att inte frestas av allt gott.
Men nu har det blivit andra bullar och det är inte särskilt jobbigt eller svårt, man får bara tänka till lite extra.
Jag kan unna mig några godsaker ibland, men inte på vardagarna.
Jag märkte en tydlig förändring på att smårynkorna vid ögonen nästan försvunnit, samt att ögonen inte längre var svullna på morgonen och det var glädjande kan jag säga.)  Jag tror att all mandel, och avocado jag vräkte i mig gjorde den skillnaden eftersom det återfuktade inifrån.
Ett naturligt collagen,kan man säga.
Nog babblat om alla nya vanor, nu är det bakning som gäller:)
 
                    
 
    
    
        

Pavlova är en klassisk och god marängtårta som alltid är lika omtyckt. Marängen kan du baka ett par dagar i förväg och förvara i rumstemperatur om du vill.

Den här tårtan är perfekt att göra om du har bjudit hem många gäster. De kommer att älska den. Lätta och frasiga marängbottnar tillsammans med fluffig grädde, bär och frukter:) Jag tog färska hallon, granatäpple, vinbär och hackade nötter på min.

 

 

Recept till 4 st 15 cm bottnar och till ca 15 spritsade små rosor, ( 8 stycken fick plats runt tårtan).Jag tog bara 2 bottnar ,de övriga lade jag i en tätslutande burk för ett senare tillfälle.

 

MARÄNG

250 gr äggvita ( ca 7 st normalstora ägg)

500 gr strösocker

1 msk vitvinsvinäger

1 msk maizena stärkelse

Livsmedelsfärg om man vill färga marängen

FYLLNING

2-3 dl vispad grädde

1 ask med färska hallon

1/2 granatäpple ( kärnorna)

1/2 ask röda vinbär

 Hackade nötter

 

Sätt ugnen på 150 grader

Rita upp 2 stycken cirklar ( 15 cm) på ett bakplåtspapper x 2 eftersom det ska bli 4 bottnar totalt.

 

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt hälften av sockret under vispning på hög hastighet. Tillsätt resten av sockret efter några minuter och vispa ytterligare 7 minuter till en tjock och glansig smet. Rör ner maizena och vinäger.

Börja med att spritsa ut rosorna på en plåt med bakplåtspapper, lägg dem inte för tätt.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme  Håll koll så de inte blir bruna.

Nu har ju resten av marängen stått framme i en timme och då vispade jag upp den lite innan jag smetade ut den på plåten med en palett. Man kan spritsa om man hellre vill det.

Grädda bottnarna i mitten av ugnen i 1 timme eller lite mer, alla ugnar är olika. Den ska vara krispig på utsidan, och seg i mitten.

Fyllning och montering

Vispa så mycket grädde du behöver och bred på första bottnen. Fyll på med vinbär och granatäpplekärnor. Lägg på den andra bottnen och täck sedan kanterna runt om med grädde och fäst rosorna runt om. Toppa tårtan med vispgrädde , färska hallon och hackade nötter.

 

Gott nytt år
Kram Jessie