Hej!
 
För ett år sedan gjorde jag dessa vinterlika tårtor och bjöd mina fd arbetskamrater på, där jag var anställd som elektronikmontör, men jag ville så mycket mer än att arbeta på industri, och göra samma saker varje dag och eftersom jag älskar att baka, skapa och designa så sa jag upp mig och sökte in som lärling på en konditorutbildning för vuxna, fick sedan jobb på ett cafe.
 
 
Välkomna
 
RECEPT
 
 
Tårtorna är fyllda med hallonmousse, glasskräm och lemoncurdgrädde, och täckta med sockerpasta
 
Först ut är en stickad mössa:)
Beskrivning under bilden
 
 
 
 
För att få den runda formen använde jag en rund skål med och fyllde med tårtbottnar och fyllning. Jag täckte först hela insidan med plastfolie så jag lättare kunde stjälpa ut tårtan.
Jag använde grädde för att spackla och jämna ut tårtan och täckte med vit sockerpasta ( Wilton)
För att få det stickade mönstret så rullade jag ut tunna "korvar" och satte ihop två och två, se bild.
Jag använde en kniv till att göra små sneda jack så det bildas ett mönster. Limmade dit dessa på tårtan och för mig tog det minst 2 timmar innan jag var klar, så det är lite pill och tålamodskrävande arbete.
Sedan satte jag dit en bredare kant runt hela tårtan, och gjorde bollarna som jag klippte i med en sax för att få ett lite mer naturligt utseende.
 
Den andra tårtan ville jag skulle likna ett vintrigt landskap och gjorde en massa volanger ( Ruffle cake) av ca 2 cm breda remsor och limmade fast på tårtan som jag först täckt med vit sockerpasta (wilton)
Kanterna på volangerna målade jag med ätbar guldfärg (Finns i Butiken)
Renen är inte ätbar, men när jag såg den i blomsterbutiken så tänkte jag direkt, den måste sitta på en tårta:)
Garnerade tårtan med vita chokladbollar, florsocker och ätbart vitt glitter ( Finns i butiken)  men som tyvärr syns dåligt på bilden.
 
 
Tårtorna är gjorda i 15 cm formar och tårtbottnarna är Tre lika delar.
 
HALLONMOUSSE
 
 

HALLONMOUSSE

200 gr frysta hallon

1 dl florsocker

100 gr Philadelphiaost

4 gelatinblad

2 dl grädde

 

1. Koka upp dom frysta hallonen i en kastrull. Låt koka i ca 2-3 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund. 2. Blanda ca hälften av hallonsaften med färskosten och florsockret. 3. Blötlägg gelatinbladen enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Vispa grädden. 5. Smält gelatinbladen i andra häften av hallonsaften i en kastrull på låg värme (ca 1-2 minuter). Låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskosten. Tillsätt den vispade grädden.

LEMONCURDGRÄDDE

1 dl vispad grädde

1-2 msk lemoncurd eller efter eget tycke och smak.

GLASSKRÄM

1 dl färdig vaniljkräm

1/2 dl vispad grädde eller efter eget tycke och smak.

Trevlig helg

Kram Jessie