Hej!
 
Nu är detta året snart till ända och jag ser framemot ett spännande, lärorikt och roligt 2017.
2016 har varit både roligt och kämpigt, men livet är ju som en berg och dalbana, högt upp i det blå och sen platt fall.
Jag är tacksam, glad och nöjd med det jag gjort de senaste 2 åren. Utbildat mig till konditor, ett nytt jobb och nu en dröm som gått i uppfyllelse, nämligen att jag vågade ta steget till att öppna en Webbshop
Jag älskar att baka och planerna har varit att jag skulle öppna ett litet bageri och bara ta emot beställningar på tårtor och bakverk, men det steget vågade jag inte riktigt ta än men planen för det finns kvar.
Webbutiken heter http://jessiesbakeshop.se/ som säljer tillbehör för tårtor
Välkomna:)
 
Recept på tårtan under bilden.
 
 
 
 
 
 
Idag gjorde jag klart min Mirror Glaze tårta som är fylld med Mojito Panacotta, karamelliserad vit chokladmousse på en mandelbotten.
Täckt med en vit Glaze och garnerad med chokladpinnar, ätbart guldblad, doppade Mirror Glaze praliner( Det blev så mycket Glaze över så jag provade att doppa pralinerna, och det funkade bra. Se bara till att pralinerna är riktigt kalla innan. Jag gjorde mina egna praliner och det finns att köpa färdiga skal som du sedan fyller med egen fyllning, smidigt och lätt. Sälj ihop med en fin chokladask i min Shop. Recept finns på bloggen.
Kanten på tårtan är garnerat med rivet skal av lime och vitt glitterflakes.
För att få ett mönster på ena sidan av tårtan blandade jag i lite grön färg ( Goose Berry) och ringlade över.
 
RECEPT
 
 15 cm form
Mandelbotten
 
100 gr mandelmjöl
2 ägg
1 dl socker
1 msk maizena
 
 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Vänd ner mandelmjöl och maizena i smeten.
Häll smeten i en 15-20 cm form
Grädda i 180 grader i ca 20-25 minuter, känn med en sticka om den är klar.
 
Mojito Panacotta
 
5 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1 tsk vanilsocker
2 stycken gelatinblad
2-3 tsk Fun Cakes Mojito smaksättning ( finns i shopen)  http://jessiesbakeshop.se/food/smaksattning/87-m
 
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
Koka upp grädde, socker, vaniljsocker och Mojito smaksättning.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen
Häll upp i en 15 cm form med löstagbar kant.
Frys in. Gärna över natten.
 
Karamelliserad vit chokladmousse
 
75 gram strösocker
50 gram vatten
2 dl varm vispgrädde
2 äggulor
2 gelatinblad
250 gram vit hackad choklad.
5 dl vispgrädde
 
Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål
Väg upp 75 gram socker och 50 gram vatten i en liten kastrull. Koka upp och låt koka tills sockret fått en gyllene färg, nästan som bärnsten.
Ta bort kastrullen från plattan och häll i 2 dl varm grädde( Viktigt att grädden är varm) FÖRSIKTIGT, så du inte bränner dig.
Vispa upp äggulorna och vänd ner i gräddblandningen. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och hetta försiktigt upp under ständig vispning upp till 83 grader.
Ta bort från plattan och rör ner gelatinbladen.
Häll blandningen i en sil över den hackade chokladen och rör om till all choklad har smält.
Låt svalna till ca 35 grader.
Rör ner 5 dl lättvispad grädde i chokladsmeten.
 
Montering
 
Lägg mandelbotten i en lite större form än bottnen ca 20-23 cm
Häll över lite av den vita chokladmoussen så det täcker mandelbottnen.
Lägg i den frysta Panacottan och häll till sist över resten av chokladmoussen.
Frys in över natten.
 
Vit Mirror Glaze
 
350 gram vit choklad
300 gram strösocker
150 ml vatten
19 gram gelatinpulver
2,4 dl vatten
200 gram kondenserad mjölk
 
Hacka chokladen i små bitar och lägg i en bunke.
Blanda 19 gram gelatinpulver med 2.4 dl vatten och låt stå i 5 minuter.
Mät upp socker, vatten och kondenserad mjölk i en kastrull. Koka på medelvärme till sockret har smält.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinet.
Häll blandningen över den hackade chokladen.
Tillsätt önskad färg. Jag använde vit färg ( Wilton White-White icing colour)
 
 
Rör om försiktigt så att det inte blir en massa luftbubblor.
Om man vill kan man använda en stavmixer istället.
Sila över blandningen till en ny skål.
Låt svalna till ca 34-35 grader.
 
 Nu till det roliga att glazera och garnera tårtan.
 Ta fram tårtan ur frysen, den ska vara kall när den glazeras.
Här kommer ett Youtube klipp som visar hur man gör.
 
 
 
 Önskar er en bra dag
Kram Jessie
 
Ps Håll utkik för snart kan ni vinna ett sko Kit på min Instagram sida (Länk under profil)
så du kan göra fina högklackade skor att pryda din tårta med.
Värde 850 kr