; jessiesbakery -

Mirror Glaze Tårta

dec 29, 2016 / 0 kommentarer
 
 
 
 
 
Hej!
 
Nu är detta året snart till ända och jag ser framemot ett spännande, lärorikt och roligt 2017.
2016 har varit både roligt och kämpigt, men livet är ju som en berg och dalbana, högt upp i det blå och sen platt fall.
Jag är tacksam, glad och nöjd med det jag gjort de senaste 2 åren. Utbildat mig till konditor, ett nytt jobb och nu en dröm som gått i uppfyllelse, nämligen att jag vågade ta steget till att öppna en Webbshop
Jag älskar att baka och planerna har varit att jag skulle öppna ett litet bageri och bara ta emot beställningar på tårtor och bakverk, men det steget vågade jag inte riktigt ta än men planen för det finns kvar.
Webbutiken heter http://jessiesbakeshop.se/ som säljer tillbehör för tårtor
Välkomna:)
 
Recept på tårtan under bilden.
 
 
 
 
 
 
Idag gjorde jag klart min Mirror Glaze tårta som är fylld med Mojito Panacotta, karamelliserad vit chokladmousse på en mandelbotten.
Täckt med en vit Glaze och garnerad med chokladpinnar, ätbart guldblad, doppade Mirror Glaze praliner( Det blev så mycket Glaze över så jag provade att doppa pralinerna, och det funkade bra. Se bara till att pralinerna är riktigt kalla innan. Jag gjorde mina egna praliner och det finns att köpa färdiga skal som du sedan fyller med egen fyllning, smidigt och lätt. Sälj ihop med en fin chokladask i min Shop. Recept finns på bloggen.
Kanten på tårtan är garnerat med rivet skal av lime och vitt glitterflakes.
För att få ett mönster på ena sidan av tårtan blandade jag i lite grön färg ( Goose Berry) och ringlade över.
 
RECEPT
 
 15 cm form
Mandelbotten
 
100 gr mandelmjöl
2 ägg
1 dl socker
1 msk maizena
 
 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Vänd ner mandelmjöl och maizena i smeten.
Häll smeten i en 15-20 cm form
Grädda i 180 grader i ca 20-25 minuter, känn med en sticka om den är klar.
 
Mojito Panacotta
 
5 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1 tsk vanilsocker
2 stycken gelatinblad
2-3 tsk Fun Cakes Mojito smaksättning ( finns i shopen)  http://jessiesbakeshop.se/food/smaksattning/87-m
 
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
Koka upp grädde, socker, vaniljsocker och Mojito smaksättning.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen
Häll upp i en 15 cm form med löstagbar kant.
Frys in. Gärna över natten.
 
Karamelliserad vit chokladmousse
 
75 gram strösocker
50 gram vatten
2 dl varm vispgrädde
2 äggulor
2 gelatinblad
250 gram vit hackad choklad.
5 dl vispgrädde
 
Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål
Väg upp 75 gram socker och 50 gram vatten i en liten kastrull. Koka upp och låt koka tills sockret fått en gyllene färg, nästan som bärnsten.
Ta bort kastrullen från plattan och häll i 2 dl varm grädde( Viktigt att grädden är varm) FÖRSIKTIGT, så du inte bränner dig.
Vispa upp äggulorna och vänd ner i gräddblandningen. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och hetta försiktigt upp under ständig vispning upp till 83 grader.
Ta bort från plattan och rör ner gelatinbladen.
Häll blandningen i en sil över den hackade chokladen och rör om till all choklad har smält.
Låt svalna till ca 35 grader.
Rör ner 5 dl lättvispad grädde i chokladsmeten.
 
Montering
 
Lägg mandelbotten i en lite större form än bottnen ca 20-23 cm
Häll över lite av den vita chokladmoussen så det täcker mandelbottnen.
Lägg i den frysta Panacottan och häll till sist över resten av chokladmoussen.
Frys in över natten.
 
Vit Mirror Glaze
 
350 gram vit choklad
300 gram strösocker
150 ml vatten
19 gram gelatinpulver
2,4 dl vatten
200 gram kondenserad mjölk
 
Hacka chokladen i små bitar och lägg i en bunke.
Blanda 19 gram gelatinpulver med 2.4 dl vatten och låt stå i 5 minuter.
Mät upp socker, vatten och kondenserad mjölk i en kastrull. Koka på medelvärme till sockret har smält.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner gelatinet.
Häll blandningen över den hackade chokladen.
Tillsätt önskad färg. Jag använde vit färg ( Wilton White-White icing colour)
 
 
Rör om försiktigt så att det inte blir en massa luftbubblor.
Om man vill kan man använda en stavmixer istället.
Sila över blandningen till en ny skål.
Låt svalna till ca 34-35 grader.
 
 Nu till det roliga att glazera och garnera tårtan.
 Ta fram tårtan ur frysen, den ska vara kall när den glazeras.
Här kommer ett Youtube klipp som visar hur man gör.
 
 
 
 Önskar er en bra dag
Kram Jessie
 
Ps Håll utkik för snart kan ni vinna ett sko Kit på min Instagram sida (Länk under profil)
så du kan göra fina högklackade skor att pryda din tårta med.
Värde 850 kr
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Läs mer

Granatäpple Pannacotta med vit chokladmousse

dec 23, 2016 / 0 kommentarer
 
Hej !
 
Dan före doppare dan och jag är snart färdig med alla bestyr.
Julklapparna är inhandlade, kakor, godis och annat gott är klart.
Igår gjorde jag Granatäpple Pannacotta toppad med vit chokladmousse, som jag ska bjuda på ikväll när det är Bingolotto.
Jag har smyg smakat och den blev så god och jag måste påpeka att Fun Cakes smaksättningar är över förväntan. Vill man slippa för mycket arbete så är dessa helt underbara.
Önskar er alla en riktigt GOD JUL.
 
Recept under bilderna
 

4 stycken portioner
 
PANNACOTTA med granatäpple
 
3 dl vispgrädde
2 st gelatinblad
1/2 dl strösocker
2-3 msk Fun Cakes smaksättning Granatäpple ( Finns i Shopen)
Ev Röd pastafärg
Ett färsk granatäpple kärnor för dekoration
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
Koka upp grädde, socker, och granatäpple
Lägg i gelatinbladen och rör om noga.
Här tillsatte jag ca 1 tsk röd pastafärg för jag ville att den skulle bli mer röd, men det blir fint utan också.
 
Häll upp i fina glas och sätt i kylen över natten.
 
VIT CHOKLADMOUSSE
 
100 gr vit choklad
1 ägg
3 dl vispgrädde
 
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad.
 
Det är viktigt att inte värma på för mycket, dels så är det risk att chokladen blir för varm och kornig och dels ska den inte bli för varm då det kan bli klumpar när den blandas med ägg och grädde som har lägre temperatur
 
Mät upp ägg i en bunke och vispgrädde i en annan bunke.
Vispa upp ägget med elvisp eller för hand.
Vispa därefter grädden ganska löst med elvisp.
 
Tillsätt den smälta chokladen ( som ska vara ljummen) till det uppvispade ägget under kraftig omrörning.
Rör ner vispgrädden lite i taget, rör till en jämn och fin mousse.
 
Häll över den stelnade Panacottan
Garnera med granatäpplekärnor.
Jag garnerade med en pralin( granatäpple) och grönvita choklad rullar
Kanten på glaset hade jag doppat i glitterguld.
 
 
Kram Jessie
 
 
 
 
 
Läs mer

Praliner med smak av granatäpple

dec 22, 2016 / 0 kommentarer
 
God Morgon
 
Igår lade jag ut ett recept på praliner med Caramel Tooffie och idag är det praliner med smak av granatäpple och jag måste säga att de blev mycket goda (Mums)
Recept under bilderna:)
 

RECEPT
Räcker till ca 15 praliner
 
100 gram vit choklad ( Jag använder Odense)
knappt 1/2 dl grädde
ca 1-2 tsk Fun cakes smaksättning Granatäpple
1 tsk osaltat smör
 
1 påse vit Candy Melts ( allt går inte åt)
Färdiga pralinskal eller om du gjuter dina egna skal.
 
 
Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädde med smaksättningen och ta bort från plattan
Tillsätt chokladen och smöret och rör om till allt har smält. ( Här kan man smaka av och tillsätta mer granatäpple om man vill)
 
Låt svalna en stund innan du fyller dina skal med en spritspåse.
Smält Candy Melts över ett vattenbad Alt i microvågsugnen men se till att röra om då och då.
Tillsätt gärna 1 tsk vegetabilisk olja för att tunna ut en aning.
Locka hålet på pralinen med lite Candy Melts så att fyllningen inte rinner ut när du doppar dem.
 
Doppa pralinerna i den vita " Chokladen", här kan det vara lite trixigt att få dem jämna och fina. Jag använde en liten spatel att fånga upp dem med, låt överflödig choklad rinna av.
När alla är klara och har stelnat är de klara för att garneras .
Jag blandade guldpuder och ytters lite vinröd färg och torrborstade dem, blev en härligt ljus rosa glittrig färg.
Till sist använde jag lite bladguld på ovansidan.
Pralinskalen sälj som ett paket med tillhörande fin ask och ett presentband.
 
Önskar er en underbar dag:)
 
Allt ni behöver finns i min webbshop
 
 
 
 
Läs mer

Cake Pops i Svart och Brons

dec 21, 2016 / 0 kommentarer
Hej!
 
Har fullt upp med att baka godsaker till Jul
 
I går gjorde jag Cake Pops och provade RainBow Dust Candy melts i färgerna svart och vit.
Den vita penslade jag med ett bronsfärgat pulver som jag först hade blandat ut med vit alkohol.
Dekorerade med guldstjärnor, guldblad , glitter, och pärlor, älskar när det glittrar.
 
Recept under bilden:)
 
 
 
 Saftiga och goda chokladbottnar som jag använde till mina cakepops.

Detta recept är till 4 st tårtbottnar, så det går bra att halvera receptet.

Bra att ha till dina cakepops är ett block av frigolit eller oasis som du sätter dina doppade cakepops i.

 

CHOKLADBOTTNAR
  • 5,5 dl mjöl (330g)
  • 6 dl socker (510g)
  • 3 dl kakao (120g)
  • 2 tsk bakpulver (10g)
  • 1,5 tsk bikarbonat (7.5g)
  • 1 tsk salt (6g)
  • 2,5 dl mjölk (250g)
  • 150 g smält smör
  • 2 ägg (110g)
  • 2 tsk vaniljsocker (6g)
  • 2,5 dl kokande vatten (250g)
    • Blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.

      Tillsätt mjölk, ägg, smör och vanilj. Vispa tills allt är väl blandat.

      Häll sist i det kokande vattnet, rör först om försiktigt (så du inte bränner dig) och kör sedan smeten på hög hastighet i ca 2 minuter.

      Fördela smeten i två formar på ca 20cm och grädda på 175 grader i 25-30min. Testa med en sticka, den ska vara smetfri .Låt kakan stå kvar i formen ca 10 min innan du stjälper upp den.

 
 Smula sönder kakan och tillsätt lite grädde och blanda så det blir en smet som du kan rulla bollar av.
Smält Candy Melts över ett vattenbad och doppa ena änden av cakepops sticks, eller hårda sugrör och tryck ner i bollen.
Ställ kallt i frysen ca 10 minuter.
Doppa dina cakepops i den smälta Candy Meltsen.
Låt överflödig choklad rinna av.
Garnera efter eget tycke och smak.
 
 
Candy Melts är bra för man kan spara och använda det igen.
Låt det stelna och bryt sönder i bitar, lägg i en påse och ta fram när du behöver dem igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Läs mer

Praliner

dec 21, 2016 / 0 kommentarer
 
Hej!
Att göra praliner kan vara både kladdigt och tidskrävande men det behöver det inte vara.
Jag gjorde dessa med färdiga pralinskal, och ville testa de nya smaksättningarna från Fun Cakes som
finns i flera olika smaker.
De blev underbart goda och är så smidiga att göra.
Caramell Toofiie smakar ljuvligt gott, och i mina tillsatte jag en nypa flingsalt.
 
Fyllningarna till mina tre olika praliner är salt karamell, mörk choklad ganache och granatäpple.
Recept under bilderna
Först ut är Salt karamell./ Caramell Toofiie)
 
ca 15 praliner
Salt karamell
Pralinskal ( Finns i min butik) eller om man vill gjuta sina egna skal.
100 gr vit choklad ( Jag använder Odense)
knappt 1/2 dl vispgrädde
Fun Cakes Flavouring Caramel Tooffie ca 2-3 tsk ( Finns i min butik Jessies bakeshop)
1 tsk osaltat smör
Några nypor flingsalt
 
 
Hacka chokladen i små bitar.
Koka upp grädden med caramell tooffie  ta bort kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen och smöret och rör om till allt smält och det blivit en fin och blank ganache.
Tillsätt flingsalt
Låt svalna en stund.
 
Jag lade i en hasselnöt i varje pralin innan jag fyllde dem.
Använd spritspåsar att fylla dem med.
Locka över hålet med smält choklad och låt stelna en stund innan du doppar dem i
tempererad choklad.
Om du använder Odense choklad står det på förpackningen hur man tempererar choklad.
Dekorera pralinerna efter eget tycke och smak.
Jag penslade mina med ätbar pulverfärg ( Brons) och ringlade över smält choklad.
Pralinskalen säljs ihop med en fin chokladask,så det enda du behöver göra är att fylla skalen med ganache, choklad, tryffel mm, dekorera, lägga dem i asken och ge bort i present eller så äter du upp alla själv för de är så goda.
 
I mitt nästa inlägg har jag doppat mina praliner i Candy Melts, då behöver man inte
tänka på att temperera sin choklad.
 
 
 
 
 
 
 
Önskar er en bra dag i julstöket;)
 
 
Läs mer