Mors Dag Tårta

publicerat i Tårta, Tårtfyllning;
Hej!
 
 
Kan väl säga att mamma blev glatt överraskad när hon fick se Mors Dag tårtan. Vi firade henne idag istället för i morgon.
En 6-8 bitars ljusrosa marsipan tårta med ätbart spetsband, pärlor,rosor och en bild på henne när hon var ung.
Den innehåller kardemummabottnar, jordgubbe/rabarbermousse, skivade färska jordgubbar ,vaniljkräm och grädde.
Bilden har jag skrivit ut på marsipan.
Spetsen har jag gjort i en form och heter Sweet lace Express
Jag klantade mig med bilden då jag skulle rätta till rosen, och det blev ett litet jack ovanför hennes öga, f....an:)
Tur att det inte var en beställning.
Recept under bilderna:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tårtbottnar 16 cm bakade enligt tre lika delar och smaksatt med 1 tsk kardemumma.
( Se recept tårtbottnar)
 
Jordgubbe/rabarber Mousse räcker till ett rejält lager i en stor tårta, 30 cm
Jag gjorde hela receptet och frös in det som blev över.

4 gelatinblad
2 ½ dl rabarber, rensad, i bitar
2 ½ dl jordgubbar, i bitar (frysta går bra)
1 dl strösocker
½ msk vaniljsocker
2 ½ dl vispgrädde

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten
Häll rabarber, jordgubbar och socker i en kastrull
Koka ingredienserna mjuka ca 10 minuter och mixa sedan blandningen slät
Krama försiktigt ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem och vaniljsockret i den varma rabarberblandningen
Låt svalna
Vispa grädden lätt och vänd ner den i rabarber- och jordgubbsblandningen
Ställ in moussen i kylen, i minst två timmar tills den stelnat eller fyll tårtan och låt det stelna

Vaniljkräm blandad med vispad grädde
Skivade färska jordgubbar i varje lager
 
Tårtan var mumsfilibaba :)
 
 
 
Marsipanen har jag färgat med Pink Wine.
Sweet lace express är köpt hos Lyckas med mat.
 
Kram Jessie