Hej!
 
Persika och Creamcheese frosting med lite smak av citron är det som fyllning i denna tårta.
Den är mastig så det räcker med en bit...eller två:)
Nästa gång jag gör den här tårtan ska jag använda färska persikor, så att smaken blir mer framträdande, men den blev godkänd.

Recept
 
240 gr rumsvarmt smör
200 gr mandelmassa
140 gr strösocker
1 tsk vaniljpulver
6 ägg
170 gr vetemjöl
6 gr bakpulver
4 gr salt
50 gr mandelmjöl
ca 120 gr pure gjort på inlagda persikor
4-5 stycken delade små bitar av persikor.
 
175 grader.
 Smöra och mjöla 4 st formar 20 cm i diameter ( Jag använde engångsformar).
 
Sikta samman mjöl,bakpulver ,vaniljpulver, och salt i en skål.
Rör smör, socker, och mandelmassa fluffigt i maskin på medelhastighet. Jag använder flatblandaren.
Tillsätt sedan ett ägg i taget och blanda väl.
Tillsätt de torra ingredienserna och blanda in i smeten.
Vänd till sist ner mandelmjöl och puren med en slickepott.
 
Fördela smeten jämnt i formarna och grädda i mitten av ugnen ca 20-30 minuter.
Känn med en sticka,den ska vara torr.
 
Ta ut och låt svalna i formarna.
 
FYLLNING
 
70 gr rumsvarmt smör
5 dl florsocker
1 msk saft från en citron
100 gr Philadelphiaost
2 msk Lemoncurd
 
Vispa smör och florsocker krämigt.
Tillsätt citronsaften och fortsätt vispa.
Vispa ner Philadelphiaosten så det blir krämigt.
Blanda i lemoncurd och blanda väl.
 
Lägg en botten på en tallrik och bred på frosting.
Lägg på små bitar av persika.
Upprepa med resterande bottnar och fyllning.
 
 
 
 
 
Kram Jessie